Ies la suprafață noi abuzuri la grădinița din Popești-Leordeni. Trei educatoare au fost audiate

Ies la suprafață noi abuzuri la grădinița din Popești-Leordeni. Trei educatoare au fost audiate Grădiniță. Sursă: Alakoo | Dreamstime.com

Ancheta de la grădinița Popești-Leordeni a luat o altă turnură. Oamenii legii suspectează că alte trei educatoare ar fi comis mai multe abuzuri asupra copiilor. În acest caz au fost audiați părinții preșcolarilor dar și angajtale centrului educațional.

Autoritățile au extins ancheta de la centrul educațional din Popești Leordeni care funcționa în regim de grădiniță. La centrul respectiv s-ar fi comis mai multe abuzuri asupra copiilor.

Anchetatorii bănuiesc că, pe lângă educatoarea care a fost înregistrată, alte trei angajate al centrului ar fi comis abuzuri asupra copiilor. În acest caz, au fost chemați la audieri cel puțin 11 părinți. Declarațiile acestora i-au lăsat mască până și pe oamenii legii.

Abuzuri în loc de educație

Cu toatea acestea, părinții nu au sancționat educatoarele bănuite de abuzuri asupra copiilor. Poliția nu a primit nicio plângere în acest sens, deși înregistrarea apărută în spațiul public cu educatoarea agresivă este destul de elocventă.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma audierilor, polițiștii au stabilit că educatoarea nu ar fi fost la primul episod de acest fel.  Femeia s-ar fi purtat urât cu cei mici în repetate rânduri. Limbajul micuților le-a dat de gândit părinților.

Acum, siutația de la grădinița de la Popești-Leordeni a luat o altă turnură. Alte trei educatoare sunt supecatate că ar fi comis abuzuri asupra preșcolarilor. Părinții au declarat la audieri că cele trei femei au avut un comportament agresiv. Ori îi băteau pe cei mici ori țipau la ei.

Abuzuri grave la grădinița din Popești-Leordeni

O fetiță de doi ani, bătută de educatoare. Și alți copii au fost amenințați. Sursa foto Dreamstime

Centrul nu are toate avizele și autorizațiile

Părinții au plătit lună de lună sume cuprinse între 1.100 și 1.600 de lei. În loc să fie îngrijiți micuții au fost nevoiți să suporte țipete și abuzuri din partea celor care ar fi trebuit să-i educe. Mai mult, părinții primeau „amenzi de 25 de lei” pentru fiecare jumătate de oră pe care copii o petreceau peste orele de program.

Anchetatorii au cehemat-o la audieri și pe educatoarea care apare pe înregistrarea audio apărută în spațiul public. Până în prezent, nici ea și nici conducerea unității respective nu au făcut nicio declarație. Cert este că grădinița respectiva funcționa ca centru educațional din cauza faptului că nu avea toate avizele și autorizațiile.

Abuzuri grave la grădinița din Popești-Leordeni

Foto: Pixabay

Alte trei educatoare sunt bănuite de abuzuri asupra copiilor

În urma acestui eveniment, primăria din orașul Popești Leordeni au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate câte astfel de unități funcționează pe raza orașului. În acest sens, au solicitat datele statistice de la Registrul Comerțului, informează portalul stiripesurse.ro.