Aberațiile progresismului contemporan. „Copacii au aceleași drepturi cu oamenii”
- Adrian Pătrușcă
- 12 aprilie 2019, 00:00
Adunarea Națională, legislativul francez, a adoptat pe 5 aprilie „Declarația drepturilor copacilor”, un document a cărui titulatură seamănă frapant cu „Declarația universală a drepturilor omului”. Și nu întâmplător.
Măsura face parte dintr-o campanie marxistă, numită „antispecism”, care urmărește să șteargă orice diferență de percepție și tratament între om și celelalte făpturi vii, fie ele animale sau plante.
„Copacul este un organism viu a cărui durată medie de viață este mult mai lungă decât cea a unei ființe umane. El trebuie să fie respectat de-a lungul întregii sale vieți și să aibă dreptul de a se dezvolta și reproduce liber, de la naștere până la moartea sa naturală, fie că este vorba de un copac de oraș sau de un copac de țară. Un copac ar trebui să fie considerat ca un subiect de drept, inclusiv când sunt implicate legile proprietății umane.”
Uluitoarele rânduri de mai sus reprezintă articolul 3 din Declarație și ele impun cel puțin două concluzii succinte: tăierea copacilor ar trebui interzisă total (ei ar trebui să moară de „moarte naturală” - adio Pomi de Crăciun!), iar dreptul la proprietate este golit practic de orice conținut.
Declarația adoptată vinerea trecută nu are – deocamdată – caracter constrângător, deși inițiatorii, în frunte cu parlamentara Delphine Batho (foto), speră ca aceasta să devină în curând lege în toată regula: „Scopul nostru este să obținem o lege care să recunoască arborii ca ființe sensibile.”
„Omul dăunează grav planetei”
Batho a fost purtătoarea de cuvânt a lui François Hollande în campania sa prezidențială din 2012. După ce Hollande a devenit președinte, Batho a fost numită adjunctă a ministrului Justiției și apoi ministră a Ecologiei. Fostă socialistă, ea a trecut anul trecut în formațiunea „Generația Ecologică”. Interesul pentru protejarea copacilor și pădurilor este absolut justiticat (noi, românii, care asistăm neputincioși cum ne pleacă pădurile la export sub formă de bușteni, știm asta foarte bine). Dar indivizi precum Delphine Batho, aflați în prima linie a ecologiștilor fanatici, vor altceva. Iată cum comentează Life Site News:
„Problema cu ecologiștii moderni este că ei plasează protejarea naturii – în sensul ei cel mai larg – pe picior de egalitate cu drepturile omului. Ei deturnează sensul obligațiilor omului, rupându-le de Dumnezeu și de ceilalți semeni, și punând în prim plan lumea animală și vegetală. Respectul pentru viața umană vine pe locul doi, după respectul pentru «Planetă» sau «Maica Terra», iar omul este considerat un pericol pentru natură.”
Întoarcerea la păgânism
De aici, la necesitatea dispariției omului pentru a salva planeta nu este decât un pas. Peste tot în lume se înmulțesc grupurile-secte care militează pentru „zero copii” pentru a reduce poluarea. Această filosofie se află și în spatele misiunilor ONU care încurajează controlul populației, chiar prin sterilizare forțată. (Brenton Tarrant, teroristul din Christchurch, se prezenta drept „eco-fascist” și se pronunța împotriva „suprapopulării” planetei.) „Această filosofie, comentează Life Site News, este profund păgână și panteistă, nu doar pentru că plasează regnurile vegetal și animal pe picior de egalitate cu umanitatea, ci și pentru că atribuie naturii tot ce este bun pe lume. Inclusiv prin promovarea concepțiilor aborigene despre forțele naturii.
Animalele ca persoane
Deputatul francez Olivier Falorni intenționează să depună curând o propunere de lege pentru „acordarea unei personalități juridice animalelor”. Animalele vor deveni astfel „persoane non-umane”. Într-un interviu pentru ziarul Sud-Ouest, Falorni amintește că, în Franța, animalele sunt deja considerate în Codul Civil ca „ființe vii dotate cu sensibilitate”. În 2014, și românul Remus Cernea a depus în parlament un proiect legislativ care urma să recunoască delfinii drept „persoane nonumane”, dar acesta a fost respins. În India, acest lucru a fost legalizat încă din 2014.
În 2017, în Argentina, un judecător a hotărât că o femelă cimpanzeu este „subiect de drept non-uman”. Filosoful Francis Wolff conchide: „Între persoană și animal, pentru mine există o barieră absolută: dorind să personifici animalele, riști să animalizezi oamenii.”
Violențele „anti-speciștilor”
De peste un an, Franța se confruntă cu un val de violențe fără precedent la adresa măcelăriilor, restaurantelor sau magazinelor: vitrine sparte, distrugeri, vandalizări, sânge fals împroșcat pe ziduri, mâzgăleli cu grafit. Totul, în numele „antispecismului” și „veganismului”, pentru a opri consumul de carne. Fenomenul este de amploare: sute de atacuri în toată țara. Pe 8 aprilie, doi militanți din Lille, un bărbat și o femeie, au fost condamnați în premieră la închisoare cu executare pentru violențe antispeciste.
După cum dezvăluie Le Parisien, antispeciștii au organizații în peste 40 de țări din lume, care acționează clandestin. Atacurile lor vizează nu doar măcelăriile și alte unități comerciale ci și eliberarea animalelor din circuri, grădini zoologice, abatoare sau crescătorii.