O știre care te face să te gândești de două ori atunci când comanzi cartofi prăjiți la un fast-food.
Jaime Christine Major, în vârstă de 39 de ani, a fost acuzat luni de manipulare a alimentelor – o infracțiune – pentru că ar fi luat cartofi prăjiți din gunoi. Apoi i-a adăugat în recipientul în care sunt plasați cartofi prăjiți proaspăt gătiți și apoi a aruncat deasupra alți cartofi, amestecându-i. Clienții primeau într-o porție, cartofi din gunoi amestecați cu cei noi.
Asistent-managerul unui Burger King din Carolina de Sud a fost arestat după ce se presupune că le-a servit clienților cartofi prăjiți care erau aruncați la coșul de gunoi, a spus poliția din Carolina de Sud. Cum s-a aflat? Ca urmare a unui pont anonim, Departamentul de Poliție a răspuns la un apel venit din localul fast-food pe 9 iulie, a raportat postul de televiziune Fox din Carolina. La fața locului au găsit două femei țipând la personalul restaurantului, amenințându-i și folosind blesteme.
Când femeile au refuzat să se calmeze la cererea ofițerilor, amândouă au fost arestate și acuzate de tulburarea liniștii, a declarat poliția pentru presa. Două zile mai târziu, reprezentanți ai Burger King au sunat la poliție și le-a spus că Major le-a servit cartofi prăjiți din coșul de gunoi.Imediat a fost emis un mandat de arestare a lui Major în urma unei anchete. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă până la 20 de ani de închisoare, potrivit legislației statului.
Câți cartofi prăjiți se consumă?
Peste 24 de miliarde de euro de cartofi prăjiți sunt consumați în întreaga lume în fiecare an, sau 900 de lire sterline pe secundă! Ascensiunea burgerului merge mână în mână cu popularitatea cartofilor prăjiți. De ce li se spune french fries? De fapt, cartofii prăjiți au fost inventați în Franța de-a lungul malurilor Senei în timpul Revoluției Franceze.
În timp ce englezii introduc ideea de „francez” este în numele felului de mâncare, mai multe țări pretind că sunt creatorii cartofilor prăjiți. În Franța, prima rețetă de prăjiți a fost documentată în 1795 în cartea de bucate „La Cuisinière Républicaine” a lui Madame Mérigot – care se traduce prin „Bucătarul Republican”.
Cartofii prăjiți au fost o mâncare populară de stradă pariziană în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, potrivit unui articol din Fox News.