A șasea ediție a Târgului Bucharest Tech Week

A șasea ediție a Târgului Bucharest Tech Week

Bucureştiul a fost în această săptămână capitala internațională a tehnologiei. Peste 70 de companie din domeniu și-au prezentat inovațiile la cea de a șasea ediție a Târgului Bucharest Tech Week, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Europa.

Printre inovațiile prezentate la Bucharest Tech Week se numără și un dispozitiv produs în Israel, care poate transforma, prin intermediul unei camere,  orice text în cuvinte, pe care le redă apoi în format audio, într-un difuzor incorporabil. Persoanele cu deficiențe de vedere sau nevăzătoare pot obține gratuit acest dispozitiv, printr-un program derulat de Ministerul Muncii, prin fonduri europene, a anunțat Dana Petruț, reprezentantul pentru vânzări în România, potrivit RADOR.

„Recunoaște și culorile, identifică banconetele, ne spune ora exactă fără a avea un ceas pe mână, chiar ne memorează persoanele din jurul nostru, iar apoi ne redă numele persoanei cu care ne-am întâlnit”, a declarat Dana Petruț.

Ce noutăți au fost prezente la târg

Încuietorile inteligente pentru ferestre și uși, senzorii pentru lumină și inundații ne ajută să știm de la distanță tot ceea ce se întâmplă în locuința noastră. În plus, tehnologia ne oferă posibilitatea de a crește plante în spații improprii, explică, la rândul său, Andrei Dobre, reprezentant al altei companii.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vom introduce anumite seminţe, iar aparatul va şti efectiv câtă apă va trebui să îi dozeze, câtă lumină are nevoie, va imita ciclurile soarelui, iar restul se întâmplă de la sine”, a relatat Andrei Dobre.

Laboratorul virtual este un proiect dezvoltat în mediul privat de învățământ, dar a fost introdus și în două școli publice din București și Ploiești, afirmă Constantin Mihai, reprezentantul firmei care îl produce.

„Dacă pe vremuri trebuia să scoatem la tablă un elev, acum îi putem proiecta ceea ce a lucrat direct pe tabla interactivă și îl putem corecta sau îl putem ajuta acolo unde are nevoie”, explică Constantin Mihai.

Ce spune ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării

La eveniment a fost prezent și ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja. El s-a folosit de prilej pentru a-şi prezenta viziunea pentru transformarea digitală a societății. „România viitorului, modernă, creativă, dezvoltată, o Românie în care, de fapt, permiţi oamenilor să fie liberi, liberi de birocrație, liberi de drumuri între instituțiile statului, liberi să se manifeste și să genereze valoare economică”, a spus ministrul.

Servicii digitale de bază, procesul de cloud, cooperarea interinstituțională, dar și spațiul digital comun între România și Republica Moldova se află, de asemenea, printre prioritățile ministerului.