Evenimentul Zilei > Actualitate > A SALVAT-O DE LA MOARTE pe Elena Ceauşescu şi A AJUNS OM AL STRĂZII. Fantastica POVESTE CENZURATĂ de comunişti şi SECRETELE ŞTIUTE de cel care a fost GARDĂ DE CORP pentru DICTATORII ROMÂNIEI
A SALVAT-O DE LA MOARTE pe Elena Ceauşescu şi A AJUNS OM AL STRĂZII. Fantastica POVESTE CENZURATĂ de comunişti şi SECRETELE ŞTIUTE de cel care a fost GARDĂ DE CORP pentru DICTATORII ROMÂNIEI

A SALVAT-O DE LA MOARTE pe Elena Ceauşescu şi A AJUNS OM AL STRĂZII. Fantastica POVESTE CENZURATĂ de comunişti şi SECRETELE ŞTIUTE de cel care a fost GARDĂ DE CORP pentru DICTATORII ROMÂNIEI

Un maior în rezervă a cunoscut apogeul şi declinul vieţii sale în timp ce se ocupa de paza şi de protecţia cuplului Nicolae – Elena Ceauşescu.

Trei luni de comă, o viaţă de familie destrămată şi o condiţie de cerşetor. Asta a primit Arsenie Eugen (57 de ani) din cauza unui moment decisiv pentru destinul său. Omul a salvat-o de la moarte pe Elena Ceauşescu, femeia pe care a păzit-o 14 ani.

Se întâmpla în 1988, iar despre acest accident de maşină nu au răsuflat multe informaţii niciodată. “Eram «capacul» ei (n.r. – Elena Ceauşescu), veneam dinspre Primăverii spre Palatul Victoria, când o maşină cu numere de Germania a încercat să intre în dispozitiv şi am flancat cu motocicleta. Am fost strivit, capul, picioarele şi coloana mea s-au făcut praf. Am stat 89 de zile în comă. Nu ştiu cum mi-am revenit, nici nu am avut timp să mă gândesc la minuni, când m-am trezit parcă mai blestemat, fără casă şi fără nevastă. De ce m-a lăsat? De teama că rămâne cu un handicapat? De aia a vândut casa?”, a precizat bărbatul care doarme într-o Dacie plină de vechituri.

Până la Revoluţie, cuplul Ceauşescu i-a trimis pachete de mâncare şi se interesa prin intermediari de starea lui de sănătate, dar după 1989 nimeni nu s-a mai interesat de soarta lui. În prezent, Arsenie Eugen trăieşte din cerşit şi din mila unui patron de restaurant care-i dă mâncare caldă, conform libertatea.ro.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.