A murit Schimonahia Siluana Vlad, una dintre cele mai active călugărițe din România, care împlinise cu câteva zile în urmă vârsta de 77 de ani.
Schimonahia Siluana Vlad, una dintre cele mai cunoscute și iubite călugărițe din România, a murit, marți seară, la câteva zile după ce împlinise vârsta de 77 de ani. Era coordonatoarea Centrului de Formare și Consiliere „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și stareța Mănăstirii „Sfântul Siluan Athonitul” din Iași.
Schimonahia Siluana Vlad a murit la câteva zile după ce a împlinit 77 de ani. Absolvise Filosofia și se călugărise la 49 de ani
A absolvit Filosofia, la Universitatea din București, iar imediat după Revoluție s-a implicat în fondarea Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Romani (ASCOR) din Galaţi. S-a călugărit la vârsta de 49 de ani, în anul 1993, la Mănăstirea Christiana din Bucureşti, la îndrumarea duhovnicului său.
În anul 2001 s-a mutat la Mănăstirea Jitianu, lângă Craiova, și cu binecuvântarea IPS Părinte Teofan, pe atunci Mitropolit al Olteniei, a fost înfiinţat Centrul de formare şi consiliere „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”.
Cunoscută pentru seminariile la care participa, Schimonahia Siluana Vlad a bordat diverse teme, precum relațiile tinereții, treptele iubirii, familia în societatea de azi, sursa depresiei omului modern, cunoașterea de sine, viața duhovnicească și multe altele.
Ce spunea despre una dintre marile provocări ale omenirii: vindecarea cancerului
În urmă cu trei ani, vorbea despre una dintre cele mai mari provocări pentru medicină și spiritualitate: vindecarea cancerului.
„Sigur că da! Sunt foarte mulţi bolnavi care se vindecă de cancer prin credinţă. Cancerul este o boală vindecabilă, se pare că e o boală sufletească. Mulţi părinţi spun şi mulţi medici spun că e o boală sufletească.
Sufletul acesta fals pe care-l creăm în noi (ca o dublură), prin faptul că suntem mereu nemulţumiţi, că nu-l iertăm pe acela, nu-l iertăm pe celălalt, are tendinţa de a-şi crea un trup în plus, de a-şi face trupul lui. Au fost oameni care au oprit evoluţia bolii în clipa în care s-au împăcat cu cei cu care nu se puteau împăca, în clipa în care s-au spovedit. Gândiţi-vă că aproape toţi avem în viaţa noastră oameni pe care nu-i putem ierta; acela-i cancerul nostru, e cancerul sufletesc”, spunea Schimonahia Siluana Vlad, conform siteului ortodoxia.me.