În calendarul creştin ortodox, sâmbătă, 13 iunie sunt Sfinţii: Achilina şi Trifilie din Cipru. Dezlegare la peşte. Duminică, 14 iunie sunt Sfinţii: Sf. Prooroc Elisei, Metodie şi Iulita.

Nimic în “kalendar” pe 13 iunie, dar tradiţia arată că, pe 14 iunie, este Eliseiul Grâului, Sf. Elisei. Se ţine de toată lumea – e rău în primul rând de grindină, dar şi de ciumă, de toate bolile, de lup, de urs, de muşcătură de şarpe!

Se spune că trebuie să se lucreze doar până la miezul zilei fiind, evident, o nouă pauză agricolă în magia naturii creatoare a bobului de grâu. Bun, cade duminica, aşa că nu este greu de ţinut!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi petrec, aproape zilnic, ceva timp la intersecţia a trei drumuri din Prahova submontană. Aştept curierul! Îi ştiu pe şoferi foarte bine: Marius, Bogdan şi Victor! Vin, mă sună pe mobil, ne înâlnim, mă salută “Să trăiţi, dom’ profesor!” şi îmi dau plicurile, uneori pachetele de documente. În ultimul timp corespondenţii mei s-au modernizat. Primesc CD-uri, DVD-uri şi chiar flash memories. Cantitatea de informaţie pe care o primesc este impresionantă. De accea nu mai am timp să vă fac horoscoape personale! Şi de aceea…

Ei bine, pe unul dintre degeţelele de memorie, am găsit un document mai aparte. Face, evident, parte din teoria conspiraţiei. Cea care spune că s-a descoperit un leac pentru vindecarea cancerului, dar nu se face public din motive oneroase.

Ray Kurzweil. Aţi mai auzit de el, nu? Este futurologul Google, cel care a enunţat teoria accelerării progresului ştiinţific şi tehnologic, teorie care încorporează legile lui Moore. El este în căutarea nemuririi! Ca scop final al evoluţiei. Ori, cine face cancer, nu prea mai devine nemuritor, nu?

Sunt o seamă de persoane, grupuri, institute, organisme, autorităţi, oficiali legaţi într-un fel, sau altul, de cercetările privind imortalitatea ale lui Ray Kurzweil. Un asemenea grup de sprijin, numit „American Phoenix” dar cu baza, cu laboratoarele, în Canada, a emis documentul în posesia căruia am ajuns. Are 769 de pagini, 46 de fotografii, 89 de tabele şi o anexă cu protocoalele experienţelor. Documentul se numeşte „The Ultimate Truth” şi tratează problema vindecării cancerului.

Bun, „The Ultimate Truth” este un film, o comedioară britanică din 2004, nu foarte reuşită, hai să zicem drăguţă. Şi titlul mai multor nuvele de SF.

Acum, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, doctorii în medicină, cercetătorii geniali, nu prea au umor şi nici nu fac jocuri de cuvinte. „American Phoenix”, „The Ultimate Truth”? Parcă sunt titluri de romane scrise de Dan Brown!

Am puternice îndoieli în ceea ce priveşte documentul. Pe scurt, cercetătorii care au întocmit documentul, pretind că ar exista în creier, poate la nivelul creierului mic, o zonă care emite în mod constant, în corpul uman, curenţi de foarte joasă tensiune. Curenţi slabi, aşa se cheamă. Dar care poartă o cantitate fantastică de informaţie: un milion de Terrabiţi! Pe secundă? Această informaţie este adresată tuturor celulelor din corpul uman, sunt de fapt o matrice care permite ADN-ului celular să fie mereu acelaşi, să se reproducă celulele, identic. Un fel de metronom genetic. Perturbarea acestui „câmp master” prin radiaţii, produse chimice, câmpuri electromagnetice, duce la alterarea informaţiei, la apariţia celulelor canceroase. Cercetătorii de la „American Phoenix” spun că au înregistrat aceiaşi activitate electrică a creierului la toate primatele superioare, la căţei, pisici şi încă la un număr de animale. Toate aceste animale fac cancer. La animalele la care nu s-a înregistrat o activitate electrică informaţională specifică a creierului nu s-au constatat niciodată cazuri de cancer. Ei mai spun că problemele de cancer ereditar se bazează pe moştenirea funcţionării defectuase a „centralei informatice” a celulelor.

Şi, în capitolul final, „Concluzii şi propuneri” grupul „American Phoenix” afirmă că vindecarea cancerului, dar şi obţinerea imortalităţii sunt foarte aproape. Trebuie, doar, adaptate semnalele informatice sănătoase de reproducere ale celulelor! Vom trăi cât ne ţine creierul, neuronul nu se reface! Imortalitatea, spune Ray Kurzweil, este o viaţă cu o durată de o mie cinci sute, până la două mii de ani! Vă ajunge?

Sincer să vă spun, dragi lupi, padawani şi hobbiţi am rămas surprins. Nu cred că este aşa de simplu, miros o înscenare. Totul pare un imens sofism. Dar cine să piardă atâta timp şi bănet ca să fabrice un document ca „The Ultimate Truth”? Doar dacă nu este un roman SF, mai deosebit, gen „Germenele Andromeda”!

Voi ce părere aveţi? Aştept opiniile domniilor vostre la [email protected] Sunt foarte curios să vă ştiu părerea!

NOTĂ. “Horoscopul lui Dom’ Profesor” este întocmit numai de cel pe care îl văd dimineaţa, în oglindă, când mă rad. Pe nume Radu Ştefănescu. Radu-Costin Ştefănescu. La armată, pe care o s-o părăsesc la 31 decembrie 2015, Ştefănescu L. Costin-Radu. Aşa sper să risipesc toate nedumeririle domniilor voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi. Se mai întâmplă inexactităţi tehnice, ca şi greşelile mele gramaticale, pentru toate vă cer cu respect iertare şi înţelegere. Numai cine nu munceşte, nu greşeşte!

BERBEC  Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, considerându-te, pe undeva, liderul grupului şi aşteptînd iniţiative din partea ta. În weekend evită noul şi mulţumeşte-te cu soluţiile verificate.

Sâmbătă: aspecte favorabile deciziilor importante de genul – fac sau nu fac curăţenie în toată casa şi asta pentru că programul de duminică este deja stabilit. De asemenea, sâmbătă este o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă sub aspectul spectacolelor si vizitelor pe care le puteţi face. O persoana nesuferită iţi stă ca un spin in deget, asta duminică, poate la masa de prânz, aşa incât procedează aşa cum se cuvine: poarta-te ca şi când nu ar exista! Utilizează orele de lumină pentru treburile importante pe care le ai de făcut.

TAUR  Trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Domeniul emoţional e în weekend bine aspectat.

Sâmbătă, zâmbeşte şi nu da replica imediat. Cine nu se gândeşte şi socoteşte, poate avea probleme. Şi datorii. Tu cheltuieşti prea mult, mai ţine cont de zerouri. Sâmbăta seara, o veste nu prea grozavă. Eşti sănătos şi ai putere de muncă, dar te apasa grijile legate de familie. Raspuns favorabil pentru una dintre problemele tale emoţionale, sentimentale, în cursul zilei de duminica. Şi o petrecere drăguţă la un Geamăn care îşi sărbătoreşte ziua de naştere, sau la un eveniment public. Duminică mai este şi o zi excelentă pentru cumpărături, vizite, scurte ieşiri la iarbă verde, sau mici plimbări prin magazine. Un weekend normal!

GEMENI   Veşti bune, pe care nu le mai aşteptai, dar la care, în secret, sperai. Mici favoruri din partea celor dragi. În weekend poţi să abordezi cu succes schimbări, mai ales în domeniul social.

Sambata este o zi placuta care se poate termina intr-o petrecere, sau la ziua de naştere a unui cozodiacal. Duminică, un drum, dar cu profit.  Weekendul este sub semnul vitezei. Ca un făcut timpul te presează şi mereu nu faci, nu spui ceea ce iti doresti, de fapt. Nu ai timp! Asa timpul trece repede, confiscat de grijile cotidiene!

RAC  Sâmbătă dimineaţa trebuie să te interesezi de afacerile ce trenează de mult timp, de banii care ţi s-au promis.  Ai nevoie de mai mulţi bani şi nu prea ştii, în weekend, de unde să faci rost!

Sâmbătă, cu Luna, patroana ta, în aspecte bune, ai mai multe oportunităţi şi posibilităţi, pe care cu înţelepciune şi chibzuinţă nu o să le risipeşti, cum faci de obicei. Configuraţia astrală te sprijină să obţii mai multă stabilitate în familie sau printre prieteni. În ultima zi din weekend îţi este mai uşor să învingi dificultăţile vieţii cotidiene – doar este duminică. Poti să întalneşti o persoană deosebită şi întâlnirile îţi încălzesc inima şi îţi oferă suficiente rezerve de bună dispoziţie şi optimism.

LEU Dragostea este pozitiv influenţată, la fel şi carisma proprie a nativilor din zodie. Profită de bunătatea stelelor, dar fără sa exagerezi. Mai ales evită excesul de dulciuri şi îngheţată!

Ceea ce nu trebuie să faci sâmbătă: să cumperi un bun, sau mai multe, de folosinţă îndelungată. Ori se strică, ori costă foarte mult, ori când ajungi acasă nu-ţi mai place! Duminică eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită pe cât posibil discuţiile cu persoane străine, sau discuţiile în contradictoriu cu rudele, partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proprietăţi sau posesiuni comune şi/sauplanuri de concedii şi vacanţe.

FECIOARĂ   Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti de bine, pozitiv.  Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. În weekend poţi să ai curaj în promovarea intereselor proprii. Ocoleşte cu abilitatea şi diplomaţie subiectele tabu fie că este sâmbătă sau duminică. Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea! Nu aştepta foarte mult, mai ales de la cei cu care te întâlneşti sâmbătă. Nu promite, la rândul tău, nimic! Evitând tot ce poţi evita, pentru că vorba băieţilor de băieţi: „eschiva este cea mai bună lovitură”, duminică, pe seară, poate la un suc, ai mintea liberă şi gândirea sprintenă. Foloseşte-ţi gândirea limpede la sinteza ultimelor evenimente.

BALANŢĂ   În această perioadă eşti deosebit de suspicios – toată lumea pare a complota împotriva ta. Ceea ce nu este adevărat din două motive: unul, ca ţi se pare, al doilea, că nu prea ai duşmani!

Sâmbătă este momentul să te gândeşti la un curs nou în viaţa ta – aşa, pur teoretic. Ceva mocnea de mai mult timp, fie ca ştiai, fie nu. Acum nu mai ai de facut decât să-ţi salvezi imaginea publică, cum se zice!  Duminică este cazul să devii mai practic şi ceva mai diplomat, totodată; numai aşa poţi evita un mic, dar bine organizat dezastru sentimental. Aspecte uşor nefavorabile la bani, dar foarte bune la sănătate.  Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes, cel putin in acest weekend ! 

SCORPION Dacă ai de făcut deplasări sau călătorii, sâmbătă este ziua. Schimbă locul şi îţi schimbi şi norocul! Duminică o mică supărare, o decepţie, mai exact, provocată de cineva din jurul tău.

Cu ceva  planete binevoitoare, ei bine, aceasta configuratie face ca perioda în discuţie să fie benefică.  Magnetismul personal al nativilor şi nativelor din Scorpion este în creştere – în special sâmbătă.  Duminică este o zi liniştită şi relaxantă în mijlocul familiei.  Acordă mai mult timp celor dragi, familiei, prietenilor vechi – te vei simţi foarte bine in compania lor!  Un weekend obositoar, dar foarte plăcut, până la urmă. Seară de duminică deosebită, în compania celor drag, poate la un spectacol de excepţiei!

SĂGETĂTOR  Aspectele planetelor din weekend favorizează abilitatea nativilor din zodia duala a arcaşului centaur să rezolve problemele legate de relaţiile cu cei dragi, sau noi relaţii sentimentale.

Sâmbătă, este un bun prilej pentru nativii şi nativele din zodia centaurului arcaş să călătorească şi/sau să înceapă o scurtă excursie. Pentru cei care, dintr-un motiv sau altul nu pot pleca de acasă, perspectiva se îmbunătăţeşte. Duminică perioada este favorabilă, mai puţin în ceea ce priveşte noile relaţii amoroase. Mari iubitori de natură, Săgetătorii probabil că vor alege un pic-nic la iarbă verde, cu grătar şi jocuri cu mingea…

CAPRICORN  Ai un debit verbal cât să faci o inundaţie! Trebuie să nu exagerezi în weekend cu această aventură pentru că este deosebit de riscantă: poţi să faci gafe ridicole şi confesiuni nedorite.

Sâmbătă nu-ţi face griji, o să te descurci şi de data aceasta. Stelele fixe si vremea dar si vremurile, puternice prin schimbari, îţi conferă energia de care ai atâta nevoie. Duminică, din nou ai ceva de rezolvat, dar numai în cursul prînzului. Dragostea şi carisma proprie sunt foarte bine  aspectate. Norocul este în acest weekend prietenul tau cel mai bun, care te ajută să treci peste obstacole fără să faci aproape nici un efort.

VĂRSĂTOR   Sâmbătă este perfectă pentru finalizarea unor proiecte profesionale sau sociale. Duminică trebuie să te concentrezi foarte bine – ai o mare putere de focalizare, pe termen scurt, însă!

Sâmbătă  face să-ţi crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Primeşti o informatie neasteptată, plăcută, însă, sau ai o întâlnire neanunţată cu o personă dragă. Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp. Duminică poţi să fi la un spectacol sau la o aniversare. Weekendul este o vreme când trebuie să accepţi responsabilităţi sporite într-o perioadă tensionată şi afectată financiar.  Asta inseamna ca trebuie sa faci o cheltuiala neprevăzută!

PEŞTI  În weekend eşti într-o perioadă de emulaţie. Profită şi realizează ceva, rezolvă, dacă poţi. Trebuie, din nou, să alegi cu grijă modul de abordare a problemelor sentimentale în familie.

Sâmbătă este timpul unor decizii, mai mult sau mai putin importante şi dacă ai tărie de caracter o să dobândeşti mai multe avantaje.  Weekendul este favorabil lucrurilor importante în domeniul social, în cel personal. Duminică promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi evidente, însă, pentru că oamenii de succes nu sunt obosiţi! Nu par că sunt obosiţi.  Nu ai frică, pastreaza speranţa şi porţile succesului sunt larg deschise pentru tine. Continuă să perseverezi pe drumul actual!