Evenimentul Zilei > International > A murit un mare chimist
A murit un mare chimist

A murit un mare chimist

Biochimistul american Irwin Rose, laureat al premiului Nobel pentru chimie pe anul 2004, ale cărui descoperiri au revoluţionat tratamentele împotriva cancerului de col uterin şi fibrozei chistice, a murit la vârsta de 88 de ani.

Irwin Rose a primit premiul Nobel pentru chimie în 2004, alături de cercetătorii Aaron Ciechanover şi Avram Hershko de la Institutul de Tehnologie din Israel, pentru descoperirile privind modul în care se descompun celulele şi cel în care se elimină proteinele vechi şi deteriorate în cazul plantelor şi al animalelor, relatează mediafax.ro

Descoperirile lor au reprezentat un pas înainte în domeniul biologiei celulare şi au oferit o nouă perspectivă asupra activităţii moleculare în cazul cancerului şi altor maladii, potrivit reprezentanţilor Universităţii din California

Irwin Rose a murit în somn, în Deerfield, statul american Massachusetts, au anunţat, citând familia savantului, reprezentanţii universităţii unde acesta a lucrat în ultima parte a vieţii sale.

Născut în Brooklyn, New York, în 1926, Rose a devenit doctor al Universităţii din Chicago în 1952. Majoritatea carierei sale a petrecut-o la Fox Chase Center din Philadelphia.

În 1997, Rose a devenit specialist al departamentului de fiziologie şi biofizică al Universităţii din California, din localitatea Irvine.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: