A murit o legendă a fotbalului mondial. FIFA: A reușit prima performanță sportivă, aproape unică în istorie

A murit o legendă a fotbalului mondial. FIFA: A reușit prima performanță sportivă, aproape unică în istorie O artistă s-a spânzurat. Sursa foto: Arhiva EVZ

Federația Internațională de Fotbal a anunțat decesul unui fost jucător de fotbal, considerat o legendă a fotbalului mondial. În 2023 a murit și celebrul Pele, jucător al naționale Braziliei, care a fost considerat cel mai mare jucător al tuturor timpurilor.

Antonio Carbajal a fost un jucător mexican de fotbal, care a murit de curând, la vârsta de 93 de ani, cauze naturale.

Mexicanul este printre puținii jucători din istoria mondială a fotbalului, care au reușit performanța de a juca la cinci cupe mondiale de fotbal.

sursa foto: FIFA

Statisticienii fenomenului susțin că jucătorul mexican a fost primul care a reușit această performanță.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poreclit și ”La Tota”, Antonio Carbajal a apărat poarta Mexicului, la Campionatele Mondiale din anii 1950, 1954, 1958, 1962 și 1966.

Record care a rezistat 32 de ani

Timp de 32 de ani, Carbajal a fost deținătorul acestui record fotbalistic.

Apoi, el a fost egalat de germanul Lothar Matthaus în anul 1998.

Ulterior, performanța lu Carbajal a mai fost reușită de alți fotbaliști cunoscuți, precum  Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, sau mexicanii Rafael Marquez, Guillermo Ochoa şi Andrés Guardado.

Mesajul de omagiu de la FIFA

Moartea lui Carbajal a fost anunțată de președintele FIFA, Gianni Infantino, care a transmis și un mesaj de condoleanțe.

„Am aflat cu mare tristeţe despre decesul lui Antonio Carbajal, primul jucător care a fost protagonist la cinci Cupe Mondiale FIFA. Transmit cele mai sincere condoleanţe familiei sale şi tuturor fanilor mexicani care îi deplâng pierderea”, a comentat Gianni Infantino, citat de Hotnews.

Omagiat de clubul pentru care a jucat

Născut în anul 1929, Antonio Carbajal a murit marți, 9 mai 2023. Clubul unde s-a consacrat ca fotbalist a anunța că va deschide porțile arenei pentru cei care vor să îi aducă un ultim omagiu și să transmită un mesaj de condoleanțe.

”Don Antonio, legendele nu mor niciodată. Vom urmări mereu mâna ta. Este o onoare să fim echipa ta. Cu onoare, respect și iubire, haideți să ne luăm un ultim rămas bun de la legenda smaraldului”, a fost anunțul făcut de Clubul Leon.

Carbajal fusese spitalizat în orașul Leon, în oral din nordul țării, pentru unele probleme legate de tensiunea arterială. El a fost externat, dar a murit acasă, din cauze considerate naturale.

Fostul portar legendă a jucat pentru Leon în perioada 1950-56, câștigând titluri în 1952 și 1956. După ce s-a retras ca jucător, Carbajal a antrenat Leon, Morelia, Curtidores și Campesinos.