Conform jurnalul.ro, Mircea Albulescu tocmai revenea pe scenă după o perioadă în care fusese internat în spital. Marele actor comenta cu replici savuroase experienţele unui actor ajuns la 80 de ani şi care îşi analiza înţelept filmul vieţii.

 “Nu știu cum e înapoi pe scenă. Mărturisesc asta pentru că nu am părăsit niciodată scena. Doar la începutul acestui an când am fost la Timișoara și unde. mă rog, timp de o lună, o lună și ceva, din motive independente de voința mea a trebuit să stau prin spitale. Dar încolo, o nimica toată. Totul e perfect, suntem aici.
(…) Cine nu se teme de moarte, minte. Dumnezeu ne-a dat să trăim, nu ne-a dat să murim. Asta-i treaba diavolului. Până la urmă, crezi că îți spune el: îți ajunge, ai trăit 80 de ani, lasă și pe alții. Nu-i adevărat! Întotdeauna alții și toți cei care sunt au locul lor, spațiul lor, timpul lor. Nu călcăm unul pe coada celuilalt, niciodată! Iar cine calcă, ăla își merită pedeapsa”, spunea Mircea Albulescu.

Conform România TV, după o lungă suferinţă, Mircea Albulescu s-a stins la spitalul Floreasca la 81 de ani.

Problemele cardiace, dar şi diabetul, i-au fost fatale marelui actor.

Trupul actorului va fi depus sâmbătă la Teatrul Naţional.

A murit Mircea Albulescu. Ileana Stana-Ionescu A FOST ŞOCATĂ de vestea teribilă: “Sunt PROFUND AFECTATĂ. O, Dumnezeule.”

VIAŢA MARELUI maestru MIRCEA ALBULESCU. Actorul de AUR a părăsit SCENA vieţii în această noapte, după o CARIERĂ de LEGENDĂ | VIDEO