A murit John Hollins, legendarul fotbalist britanic. Cluburile Arsenal și Chelsea au anunțat o perioadă de doliu

A murit John Hollins, legendarul fotbalist britanic. Cluburile Arsenal și Chelsea au anunțat o perioadă de doliu sursa foto: Chelsea / facebook

Unul dintre cei mai legendari fotbaliști britanici a murit la vârsta de 76 de ani, după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. În decursul carierei sale de fotbalist, jucătorul a fost legitimat la echipe de top din Premier League, precum Arsenal sau Chelsea.

John Hollins a jucat 592 de meciuri pentru Chelsea, find pe locul cinci într-un top al jucătorilor care au jucat cele mai multe partide, din istoria clubului. El a mai fost legitimat la Arsenal și Queens Park Rangers.

După ce s-a retras din fotbal, Hollins a revenit pe Stamford Bridge ca manager pentru o perioadă de trei ani, în timp ce a fost selecționat o dată în echipa Angliei în timpul carierei sale de jucător.

Fostul jucător și manager al lui Chelsea, John Hollins, a murit la vârsta de 76 de ani, a anunțat clubul. Între anii 1963 și 1975, Hollins a fost jucătorul clubului, după care, pentru o perioadă de trei ani a fost antrenor, începând cu anul 1985.

Ne puteți urmări și pe Google News

A fost emblematic la Chelsea

Daniel Finkelstein, membru al consiliului de administrație al lui Chelsea, a declarat fanii lui Chelsea l-au considerat un adevărat erou.

”A fost în centrul uneia dintre cele mai mari echipe ale lui Chelsea și, pe lângă faptul că a contribuit la succesul său în trofee, i-a exprimat spiritul”, a comentat oficialul.

Hollins a jucat, de asemenea, peste 100 de meciuri atât pentru Arsenal, cât și pentru Queens Park Rangers, în drumul său spre revendicarea recordului pentru cele mai multe apariții ale unui jucător de câmp din istoria primei ligi engleze.

Singura selecție a mijlocașului născut în Surrey a fost în 1967, la un an după ce echipa lui Sir Alf Ramsey a câștigat Cupa Mondială.

A ajutat Chelsea la greu

După ce a părăsit Highbury, Hollins s-a întors pe Stamford Bridge în 1983 pentru ultimul an al carierei sale de jucător, ajutând-o pe Chelsea să promoveze din nou în prima divizie după o absență de cinci ani.

Apoi, un an mai târziu, l-a înlocuit pe John Neal în funcția de antrenor și și-a condus echipa într-o luptă incredibilă pentru titlu din sezonul 1985/86, primul ca antrenor, ajungând în fruntea clasamentului în februarie, înainte de a se îndepărta după un final slab și de a termina pe locul șase.

Hollins a continuat apoi ca antrenor la QPR, preluând pentru scurt timp funcția de manager interimar în 1997, înainte de stagii în Football League la Swansea, Rochdale și Stockport. Ultimul său rol de manager a fost la Weymouth, în 2008.

Omagiile aduse lui Hollins, care a fost numit MBE pentru serviciile aduse fotbalului în 1982, au fost conduse de fiul său, jurnalistul și prezentatorul Chris Hollins.

”Nu am avut timp să mă uit la el. A fost întotdeauna atât de modest cu privire la rolul pe care l-a jucat în istoria lui Chelsea. Avea doar 15 ani când a semnat pentru club și a continuat să câștige trofee în acele echipe incredibile din anii '60 și '70. Avea atât de multe povești, dar întotdeauna ne-a spus că îi plăcea să alerge pe Bridge și să poarte acel faimos tricou albastru. Ne va lipsi ca soț, tată și bunic și vom fi întotdeauna mândri de ceea ce a realizat în joc, a declarat Chris Hollins, citat de skysports.