Evenimentul Zilei > Social > A murit diva absolută a dansului mondial. A fost simbolul Operei Scala din Milano: când apărea, fanii aruncau milioane de flori la picioarele ei
A murit diva absolută a dansului mondial. A fost simbolul Operei Scala din Milano: când apărea, fanii aruncau milioane de flori la picioarele ei

A murit diva absolută a dansului mondial. A fost simbolul Operei Scala din Milano: când apărea, fanii aruncau milioane de flori la picioarele ei

Carla Fracci, divă absolută a dansului mondial, a murit: avea 84 de ani.

La Fracci, Carla, Carlina sau Fraccina, așa cum  i se spunea, a fost simbolul Operei Scala din Milano. O balerină absolut fabuloasă, care a dobândit rapit faima internațională, atât datorită talentului său, dar și pentru chipul ei dulce.

În vremurile de glorie, Fraccina era întâmpinată oriunde de fani, care îi aruncau flori. Presa italiană notează că, la picioarele divei, au fost aruncate ”milioane de flori”.

Născută în 1936, Carla, fiica a unui vatman italian, care toată viața a lucrat pe linia tramvaiului 1 din milano, a ajuns la școala de dans pentru că tatăl ei, mare iubitor de tango, a observat că micuța, de câte ori aude muzică, dansează ”într-un fel aparte”.

Au urmat ani de muncă, de dăruire, de sacrificii și apoi gloria.

Francina a trăit prin dans. A continuat să o facă atât timp cât au ținut-o puterile. La aniversarea vârstei de 80 de ani, a urcat inclusiv pe scena Scalei din Milano, unde a avut un scurt rol într-unul dintre spectacolele puse ân scenă într-o gală dedicată ei. A fost aplaudată îndelung, ân picioare, de toți cei care au iubit-o și i-au respectat munca.

A creeat un parfum vândut în toată lumea

Carla Fracci a rămas, peste timp, simbolul celebrului balet Lacul lebedelor de Ceaikovski. Faimoasa balerină italiană și-a a găsit, la finalul carierei pe scenă, o nouă vocatie, aceea de a crea arome unice. Parfumul creat de ea este denumit după eroină, Prințesa Odette, blestemată de un vrăjitor să se transforme într-o lebadă frumoasă.

Esența poartă toate caracteristicile delicatei lebede-prințesă. Parfumul este moale și blând, feminin, elegant și fragil. Accentele florale de frezie și iasomie se amestecă discret cu note de fructe proaspete de mere, pepene galben și ananas. Parfumul, deși nu a avut o cotă prea bună, a prins la public și s-a vândut în toată lumea.