Evenimentul Zilei > Monden > A murit solista Fleetwood Mac, care a lansat celebrele melodii „Don’t Stop”, „Say You Love Me”. Nu se cunosc cauzele morții
A murit solista Fleetwood Mac, care a lansat celebrele melodii „Don’t Stop”, „Say You Love Me”. Nu se cunosc cauzele morții

A murit solista Fleetwood Mac, care a lansat celebrele melodii „Don’t Stop”, „Say You Love Me”. Nu se cunosc cauzele morții

Cântăreața şi compozitoare de origine britanică al cărui talent remarcabil a cucerit inimile cu celebrele melodii  Say You Love Me, You Make Loving Fun , Songbird, Everywhere și Don't Stop, a murit.

Christine McVie, solistă a formației Fleetwood Mac, a murit la 79 de ani. Moartea ei a fost anunțată pe conturile de socializare ale trupei.
Familia a spus că McVie a murit la spital miercuri.

Nicio cauză a morții sau alte detalii nu au fost furnizate imediat, dar o declarație a familiei a spus că ea „a murit liniștit la spital în această dimineață”, cu familia în jurul ei, după o „boală scurtă”.

„Nu există cuvinte care să descrie tristețea noastră în legătură cu dispariția lui Christine McVie”, se spune în comunicat.  „Ea a fost cu adevărat unică, specială și talentată peste măsură”.

Melodiile care au avut un succes remarcabil: „Everywhere”, „Don’t Stop”, „Say You Love Me”

Cântăreața și compozitoarea Christine McVie, membră a trupei rock anglo-americane Fleetwood Mac, a semnat unele dintre cele mai importante melodii ale formaţiei precum „Little Lies”, „Everywhere”, „Don’t Stop”, „Say You Love Me” şi „Songbird”.

McVie a părăsit Fleetwood Mac după 28 de ani, în 1998, dar a revenit în formaţie în 2014.

„Ne-am dori ca toată lumea să o păstreze pe Christine în inimi şi să-şi amintească viaţa unei fiinţe incredibile şi a unui muzician venerat care a fost iubit universal”, este mesajul familiei artistei.

De la stânga, Stevie Nicks, Lindsey Buckingham, Christine McVie, Mick Fleetwood și John McVie pozează în culise înaintea unui spectacol în New Jersey, pe 1 ianuarie 1982. (Ebet Roberts/Redferns)

O prezență constantă într-un grup în continuă schimbare

McVie, care s-a alăturat formaţiei Fleetwood Mac în 1970, este textiera unora dintre cele mai importante melodii ale grupului, inclusiv „Don’t Stop”, „You Make Loving Fun”, „Over My Head”, „Songbird”, „Say You Love Me”.

McVie a lansat trei albume solo. Discul ei din 1984, „Christine McVie”, a fost singurul care a ajuns în topurile americane, pe locul 26.

Între divorţul ei din 1976 de McVie şi căsătoria ei din 1986 cu Quintela, ea a fost logodită timp de trei ani cu toboşarul, compozitorul şi vocalistul de la Beach Boys, Dennis Wilson.

Image

Sursa: Twitter

Inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1998, Fleetwood Mac este una dintre cele cele mai de succes formaţii din ultimii 50 de ani, cu albumul Rumors din 1977 câştigător Grammy, vândut în 45 de milioane de copii în toată lumea, pe locul doi fiind Tango in the Night (1987), cu 15 milioane vândute, scrie cbc.ca.