Pugilistul Viorel Simion (30 de ani) l-a învins joi seară, în Sala Giuleşti, pe mexicanul Edgar Julian Riovalle Segura, într-o partidă în care pugilistul român şi-a pus la bătaie, pentru prima oară, centura de campion mondial WBC International, la categoria pană.
Victoria la puncte în faţa lui Riovalle a fost a 15-a la profesionişti, din tot atâtea partide, pentru pugilistul din Lehliu- Gară. Simion ne-a dezvăluit faptul că, începând cu repriza a şasea, a boxat lovit la mâna dreaptă.
"M-am accidentat la metacarpiene. L-am lovit mult în cap pe mexican. Are capul tare. Ca să fiu sigur că mâna va rezista până la final şi că nu voi avea probleme, am încercat la un moment dat să nu mai lovesc cu braţul drept, să-l protejez. Trebuie să merg să-mi fac o radiografie şi să văd exact ce am", ne-a mărturisit ieri Viorel.
După meci, Simion a fost asaltat de fetele sale, Oana Alexandra (6 ani) şi Elena Andreea (9 ani), care i-au făcut galerie din apropierea ringului. "Oana a întrebat-o pe soţia mea dacă am învins. Obişnuită să-mi vadă adversarii pe jos nu era sigură că am câştigat!", ne-a povestit Viorel Simion.
Omul de afaceri Sorin Florea şi Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box, cei care se ocupă de cariera lui Simion, i-au promis acestuia că în acest an va mai urca în ring de trei ori.
"Sper ca la toamnă să mă bat pentru titlul mondial WBC", a continuat Simion. În acest moment, titlul mondial WBC la "pană" e deţinut de mexicanul Jhonny Gonzalez.
Numărul 5 mondial la această categorie, Gonzalez are un palmares impresionant: 51 de victorii (45 prin KO) şi 7 înfrângeri (doar una prin KO).
Citiţi

  • Viorel Simion și-a ținut promisiunea: este în continuare campion mondial