Conducerea Universității municipale din New York le-a cerut tuturor profesorilor și angajaților să nu se mai adreseze cu „Domnule” și „Doamnă”, deoarece sunt ofensatoare și discriminatoare.
Louise Lennihan, rector interimar al City University of New York, a adus la cunoștința personalului noua politică, explicând că „Domn” și „Doamnă” nu sunt „gender inclusive”.
Este din nou vorba de teoria genului, care face ravagii în Occident, și care presupune că nu are nici o importanță sexul anatomic cu care se naște Omul, ci mediul, educația și propria alegere a acestuia. Astfel, un copil de sex masculin poate, prin educația și mediul în care crește, să descopere că este atras de a deveni fetiță. El nu trebuie constrând în vreun fel nici măcar de părinți, ba chiar trebuie să i se ofere toată libertatea de a alege ce vrea să fie: băiat, fetiță, transsexual, bisexual etc.
Orice constrângere tinde să devină ilegală și se pedepsește de către noua legislație. Or, „gender inclusive” sau „neutru din punct de vedere al genului”, este o politică prin care nimeni nu trebuie să se simtă încadrat cu forța într-un sex sau gen.
Într-o circulară citată de Wall Street Journal, Louise Lennihan, informează asupra noilor politici:
„Începând cu primăvara lui 2015, politica (universității - n.r.) este de eliminare din salut și modul de adresare către studenți, candidați și terțe părți a oricăror referiri la genul acestora. În consecință, „Domnule” sau „Doamnă” trebuie omise din formulele de adresare.”
În schimb, personalul universității trebuie să se adreseze studenților cu numele mic, în așa fel încât să se creeze un „mediu mai tolerant și mai neutru”.
Conducerea Universității susține că prin noua politică față de studenți este făcută în spiriul și litera Titlului IX al Educational Amendments Act din 1972, care amendează Legea Educației din 1965 , și care prevede interzicerea discriminării pe baze sexuale a accesului la procesul educațional.
Profesoara Juliette Blevins a declarat însă pentru WSJ că noua directivă a universității, în loc să încurajeze toleranța și nediscriminarea, are un efect total invers. În unele culturi este total lipsit de respect să te adresezi cuiva pe numele mic, fără formulă de adresare.
Directiva nu conține nici o prevedere asupra situației în care un student cere ca personalul universității să i se adreseze cu „Domnule”, „Domnișoară” sau „Doamnă”.