A început vizita oficială a lui PF Daniel la Moscova. Ce are în program Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

A început vizita oficială a lui PF Daniel la Moscova. Ce are în program Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Patriarhul Daniel a început, astăzi, vizita la Moscova, fiind invitat de patriarhul Rusiei Kiril. Patriarhul României se află la Moscova cu prilejul festivităților organizate la împlinirea a 100 de ani de la restabilirea Patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusa.

Patriarhul Daniel efectuează în perioada 2-5 decembrie o vizită la Moscova la invitația Patriarhului Rusiei, Kiril. La sosirea în capitala Rusiei, Daniel și delegația care îl insoțește au fost primiți în Sala Tronului din Catedrala Hristos Mântuitorul, edificiu bisericesc aflat pe malul râului Moscova, aproape de Kremlin, de către Capul Bisericii Ruse, informează basilica.ro, știrea fiind preluată de B1.ro.

Patriarhul României se află la Moscova cu prilejul festivităților organizate la împlinirea a 100 de ani de la restabilirea Patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusa. Invitația a venit de la Kiril care la rândul său s-a aflat la București la sfârșitul lui octombrie cu ocazia împlinirii la 10 ani de patriarhat împliniți de Daniel. Sâmbătă după amiaza, Patriarhul Daniel participă la sesiunea solemnă a sinodului arhieresc și se va adresa plenului format din cei 377 de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe a Rusiei și celorlalți Primați prezenți la evenimente.

Ne puteți urmări și pe Google News