A început războiul pentru Cotroceni. Atac armat cu „fake news” pe Facebook!

A început războiul pentru Cotroceni. Atac armat cu „fake news” pe Facebook!

În încercarea de a-i convinge cu orice preț pe români, mulți recurg la tot felul de manipulări josnice.

De câteva zile, rețeaua Facebook este atacată de un adevărat tsunami de fake news. Sunt vizați românii care muncesc în străinătate, președintele Klaus Iohannis, Guvernul Dăncilă și măsurile de austeritate pe care le urmărește, arată Digi 24.

De exemplu, vineri dimineață, o fotografie postată pe Facebook prezenta un așa-zis mesaj postat pe pagina ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, în care acesta anunța că se pregătește impozitarea salariilor pentru toți românii din Diaspora, dar și taxarea transferurilor de bani în țară!

Ne puteți urmări și pe Google News

„Țara este într-o situație dificilă. Ne chinuim să găsim soluții pe plan intern, dar avem dificultăți grave. Am alcătuit o comisie pentru a impozita atât salariile celor aflați în Diaspora, cât și serviciile de transfer gen Wester Union și MoneyGram. E timpul să strângem cureaua”. Fake news, PNL deja a reclamat postarea respectivă!

O altă știre falsă este cea referitoare la casca din urechea lui Klaus Iohannis. În ultimul discurs cu presa, șeful statului este acuzat că ar fi purtat o cască în ureche, iar cineva îi șoptea răspunsurile. Total neadevărat, fotografiile agențiilor de presă au arătat că Iohannis dialoga liber cu jurnaliștii. „Gogoașa” a fost mușcată inclusiv de lideri PSD, ca primarul Capitalei, Gabriela Firea, sau fostul ministru Florian Bodog.

În Dolj a apărut un informația că s-au tăiat pensiile. În realitate, a fost o greșeală de la Casa de Pensii, care a calculat eronat pensiile oamenilor. 15.000 de români au încasat pensii mai mici în luna octombrie, iar oamenii deja au făcut reclamații. Casa de Pensii a anunțat deja că își asumă greșeala și va returna oamenilor banii! Iar Guvernul Orban a anunțat și el că are bani de pensii și salarii și garantează achitarea lor până la finalul anului!

Și alianța USR-PLUS e atacată pe Facebook. A apărut un fake news în care alianța ar îndemna populația să boicoteze alegerile prezidențiale!