Evenimentul Zilei > Istoria secreta > A fost Oumuamua o sondă extraterestră care a vizitat Pământul?
A fost Oumuamua o sondă extraterestră care a vizitat Pământul?

A fost Oumuamua o sondă extraterestră care a vizitat Pământul?

În 2017, un obiect cosmic a trecut pe lângă Pământ cu o asemenea viteză încât astronomii l-au reperat abia când ieșea din sistemul solar.

Una dintre somitățile astronomiei, profesorul Avi Loeb, de la Harvard, este convins că a fost vorba de o sondă extraterestră.

„A crede că suntem unici, singuri și privilegiați, este arogant”, explică pentru AFP Avi Loeb, fost director al departamentului de astronomie de la Harvard.

„Abordarea cea mai de bun simț este de a fi modești și a spune: «Nu suntem speciali, sunt multe alte civilizații în univers și trebuie pur și simplu să le găsim»”, insistă astrofizicianul de 58 de ani.

El și-a prezentat teoria într-o nouă carte, intitulată „Extraterestrul. Primul semn al unei vieți inteligente”, apărută la sfârșitul lui ianuarie.

Acest expert în găuri negre este convins că lipsa de imaginație și conservatorismul comunității științifice o împiedică să vadă evidența.

Descoperit de telescopul Pan-STARRS1 din Hawaii, Oumuamua („mesagerul”, în hawaiană) a traversat sistemul nostru solar în octombrie 2017.

Viteza sa a fost atât de mare încât nu putea veni decât dinspre o stea foarte îndepărtată. Este primul obiect detectat, venind dintr-un alt sistem solar.

Citiți continuarea în Evenimentul Istoric.