Traian Băsescu consideră că dezbaterea cu Viorica Dăncilă va fi cea mai simplă pentru că Paleologu îi va lua hârtiile din față.

Paleologu este un creștin-democrat, un om care prin educație are valori creștine, va merge pe susținerea valorilor creștine. Theodor Paleologu nu și-a făcut studile la Caracal sau în vreo comună cu universitate privată, e absolvent de Sorbona, facultatea de filosofie și e un om care gândește, ceea ce este foarte important în aceste zile când avem numai mediocrități în vârful statului”, a afirmat Traian Băsescu la Realitatea TV.

Întrebat ce discurs ar putea să-l încurce pe Theodor Paleologu în campanie cu adversarii politici, Traian Băsescu a declarat: „Cu doamna Dăncilă e simplu, la discuția dintre ei doi o să-i ia hârtiile din față, iar cu Barna, acesta e un candidat care promovând neo-marxismul este o belea pentru România, nu mi-aș dori ca unul ca Barna să ne fie președinte” a mai susținut fostul președinte.

Acesta i-a făcut un portret candidatului PMP la prezidențiale, spunând despre el că cel mai valoros intelectual care participă la alegerile din acest an: „L-aș creiona pe Paleologu ca fiind cel mai valoros intelectual care participă la alegerile din acest an, ceilalți vor fi niște candidați de partid.

El nu e un practicant al politicii de partid, ci e mereu desupra, că vrea să fie un președinte liber de obligații politice pentru a putea să-și facă menirea de președinte pentru a scădea tensiunea din societatea românească” și-a lăudat Traian Băsescu favoritul.