Evenimentul Zilei > Actualitate > A DOUA ŞANSĂ. Locuri de muncă pentru DEŢINUŢI
A DOUA ŞANSĂ. Locuri de muncă pentru DEŢINUŢI

A DOUA ŞANSĂ. Locuri de muncă pentru DEŢINUŢI

Bursa locurilor de muncă pentru persoanele care se vor elibera din detenţie, o inedită acţiune sicială care s-a desfăşurat la Suceava a avut un rezultat spectaculos. Trei deţinuţi au fost angajaţi pe loc.

La această bursă a locurilor de muncă au fost invitaţi nouă angajatori, ''cu atitudine receptivă şi suportivă faţă de persoanele eliberate din detenţie'', iar Penitenciarul Botoşani a escortat un număr de 14 deţinuţi care finalizează pedepse privative de libertate.

''În colaborarea cu angajatorii s-a urmărit acoperirea deficitului de personal prin calificările pe care le au persoanele din grupul ţintă, disponibilitatea pentru calificarea la locul de muncă şi subvenţionarea ofertelor de la bursă prin măsurile active de stimulare a angajatorilor'', a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, Anca Capverde, citată de Agerpres.

Capverde, precizând că toate cele trei persoane au primit şi precontracte de angajare.

De asemenea, alte 75 de persoane au fost programate pentru al doilea interviu.

''Aceste rezultate vorbesc despre disponibilitatea de angajare a agenţilor economici şi despre determinarea persoanelor participante de a folosi această oportunitate de inserţie socială şi profesională. Fiecare participant a susţinut cel puţin un interviu, iar mai mult de jumătate din ei au câte două şi trei opţiuni de angajare'', a spus Capverde.

Purtătorul de cuvânt al AJOFM a subliniat că ''unul din rezultatele neaşteptate a fost stabilirea relaţiilor de colaborare şi de cooptare în reţeaua de întreprinderi din economia socială locală a SC Little Lamb SRL, firma intenţionând să înfiinţeze un centru de inserţie socială a persoanelor care se eliberează din detenţie''.