Evenimentul ZileiInternationalA apărut gândacul Greta Thunberg

A apărut gândacul Greta Thunberg

A apărut gândacul Greta Thunberg
O nouă specie de gândac a fost numită după activista pentru mediu Greta Thunberg.

Insecta are lungimea de numai un milimetru şi a fost iniţial descoperită în Kenya, în anii 1960. Ea a fost redescoperită de oamenii de ştiinţă, ascunsă în arhivele Muzeului de istorie naturală din Londra. Unul dintre cercetători, Michael Darby, a afirmat că a dorit să recunoască uriaşa contribuţie pe care o aduce activista de 16 ani luptei pentru mediu.

Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg încearcă să oprească încălzirea globală și schimbările climatice. În august 2018, a devenit o figură proeminentă pentru începerea primei greve școlare pentru climă, în față clădirii parlamentului suedez. În noiembrie 2018, ea a vorbit la TEDxStockholm; în decembrie același an s-a adresat Conferinței Națiunilor Unite pentru Schimbările Climatice, iar în ianuarie 2019 a fost invitată să vorbească la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Greta Thunberg s-a născut la 3 ianuarie 2003. În decembrie 2018, Greta s-a descris ca fiind „diagnosticată cu sindromul Asperger, tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC) și mutism selectiv”. Pentru a diminua amprenta de carbon a familiei, ea a insistat ca ei sa devină vegani și să renunțe la zborurile cu avionul.


Accesează: