Evenimentul Zilei > Justitie > Exclusiv. Chris Terheș acuză regimul Iohannis că omoară justiția. „Au vândut țara pe nimic. Suntem unici în UE” Video
VIDEO

Exclusiv. Chris Terheș acuză regimul Iohannis că omoară justiția. „Au vândut țara pe nimic. Suntem unici în UE” Video

În aceeași emisiune din studioul EVZ-Capital în care a dezvăluit planurile absolut revoltătoare ale birocraţilor UE, europarlamentarul Cristian Terheș a acuzat fără rețineri regimul Iohannis că omoară Justiţia. Și a oferit toate argumentele.

Europarlamentarul Cristian Terheş foloseşte cuvinte dure referitor la controversatul pachet de legi ale justiției.

Decizia care a îngropat supremația Constituției României

Acesta susține că avem de-a face cu un act de trădare naţională al actualei Coaliţii guvernamentale, care a permis scoaterea în afara Constituţiei a sistemului de Justiţie din România. De altfel, foarte recent, după ce Curtea Constituțională a declarat noile legi ale Justiției ca fiind constituționale, politicianul susținea că decizia a îngropat supremația Constituției României.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Într-un dialog foarte liber cu jurnalistul EVZ Robert Turcescu, europarlamentarul român a explicat detaliat de ce folosește fără rezerve termenul de trădare la adresa decidenților români. în frunte cu președintele Klaus Iohannis. Chestionat de moderator ce înțelege prin aserțiunea „Constituția României a fost aruncată la gunoi” și de ce consideră că există „o conivență, o înțelegere tacită între forțele politice să nu se facă mare scandal”, dar în favoarea birocraților de la Bruxelles, Chris Terheș a oferit mai multe explicații.

„Și presa, și opinia publică și ONG-urile, cam toată lumea a cam amuțit. Explică de ce e foarte grav”, a remarcat realizatorul emisiunii.

Terheș: Puterea judecătorească a ieșit de sub controlul Constituției

Astfel, consideră invitatul, pornind de la definiția Constituției ca instrument suprem de reglare a atribuțiilor statului și separația puterilor în stat, „rațiunea de a fi a statului român a fost subminată de trădători. Puterea judecătorească a ieșit de sub controlul Constituției României. România nici nu mai e nevoie să fie atacată cu armă, a fost predată trădătorilor (…) La noi Constituția spune că toate cele trei puteri din stat se supun Constituției. Nu există nicio lege peste Constituția unui stat (…) Dacă ai admite că ceva există peste Constituție, nu mai ai suveranitatea statului. Constituția trece într-adevăr printr-un vot în Parlament, dar e adoptată și aprobată de către cetățeni, este emanația poporului, nu emanația unei puteri din stat, în cazul de față puterea legislativă”, a argumentat europarlamentarul din PNȚCD.

Cum a funcționat mecanismul

Această mișcare de predare a justiției României a fost pusă la cale încă din perioada guvernului Dăncilă, acuză politicianul, explicând că fostul premier social-democrat a înaintat la Curtea Europeană de Justiție „niște apărări foarte bune. Au dat jos Guvernul a fost pus la Justiție Predoiu și la Externe Aurescu. În apărările pe care Predoiu și Aurescu le-au trimis la Curtea Europeană acceptate de Guvern în decembrie 2019, au impus noi apărări în care spun că România acceptă dreptul peste Constituție al Uniunii Europene. Au vândut țara pe nimic puterii străine.

Dacă te uiți în tratatul Uniunii Europene, nu există nicăieri prevalația Uniunii Europene peste Constituție. Există într-adevăr o prevedere la articolul 147-148 unde se face vorbire despre dreptul UE cu privire la legile interne, pe chestiuni ce țin strict de competența Uniunii. Problema e când aceste prerogative europene sunt peste Constituție. Să ai supremația UE, ceea ce nu se poate”, a declarat europarlamentarul, care a mai subliniat că România este un caz unic între țările-membre din acest punct de vedere.

Parlamentul European, sediul din Bruxelles
Politicienii români au cedat Bruxelles-ului supremația asupra justiției. Sursa: Dreamstime.com

Emisiunea integrală cu Cristian Terheș:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: