Pentru siguranţa dumneavoastră, pentru reducerea riscului la care sunt expuşi medicii şi tot personalul medical vă rugăm să vă limitaţi vizitele în orice mediu medica, evitaţi prezentarea la cabinet când nu este absolut necesară, se adresează, medicii de familie, pacienților.

Nu uitaţi că putem să vă oferim îndrumare şi consiliere prin telefon, mail, whatsapp, alte forme de chat. Vă vom chema la cabinet doar în situaţiile în care este indispensabil un consult medical.

Dacă aveţi nevoie de reţete pentru boli cronice, vă rugăm să ne anunţaţi telefonic pentru programare. Vom încerca să evităm aglomeraţia şi contactul vostru cu alţi pacienţi.

Dacă totuşi este nevoie să vă prezentaţi la cabinet, vă rugăm:

Să purtaţi mască şi mănuşi de cauciuc,

Să nu atingeţi pe nimeni şi să evitaţi atingerea suprafeţelor din jur,

Purtaţi în buzunar o sticluţă cu gel dezinfectant şi şerveţele umede dezinfectante cu alcool, pe care să le folosiţi şi apoi să le aruncaţi în coşuri de gunoi cu capac,

Rămâneţi în curte, în maşină, sau departe de alte persoane şi anunţaţi medicul că aţi sosit,

Aşteptaţi calm să fiţi invitat în cabinet.

Dacă aveţi o problemă urgentă, sau simptome de infecţie COVID – 19 (debut brusc cu cel puțin unul dintre simptomele: tuse, febră, durere în gât, greutate în respirație și contact apropiat cu un caz confirmat sau probabil de COVID-19 SAU istoric de călătorie internațională) sunaţi la medicul de familie, sau la 112. Veţi primi îndrumările necesare. Nu omiteţi adevărul niciodată, deoarece răspândirea majoră a infecţiei va ucide mulţi dintre cei dragi nouă și vă face pasibili de pedeapsă penală.

Dacă aveţi simptomele de mai sus şi un membru al familiei, o cunoştinţă, de care aţi fost aproape şi care a venit dintr-una din ţările cu peste 500 de cazuri cu noul coronavirus (Austria, Belgia, Italia, Spania, China, Germania, Franţa, Israel, Coreea de sud, Danemarca, Elveția, Japonia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Suedia – atenție lista țărilor se actualizează permanent) anunţaţi la 112, dar şi medicul de familie.

Respectând aceste minime recomandări puteţi reduce riscul dumneavoastră şi al nostru, al celor din prima linie. Ajutaţi-ne să rămânem sănătoşi cât mai mult timp, pentru a putea proteja sănătatea dumneavoastră şi a celor dragi vouă, concluzioează Consiliul de conducere al Asociației Medicilor de Familie București- Ilfov.

”Pentru siguranţa dumneavoastră şi a familiei dumneavoastră, staţi acasă! Noi, medicii de familie, vom fi la cabinet în sprijinul pacienţilor noştri.”, transmite și conducerea Asociației Medicilor de Familie ”Tomis” Constanţa.