Elita DNA-ST Ploiești, protejată de judecătoarea Anca Zamfirescu? Celebrul procuror Mircea Negulescu „Portocală”, implicat într-un nou scandal

Presa locală atrage atenția că celebrul procuror Mircea Negulescu zis „Portocală” ar putea fi implicat într-un alt dosar de răsunet, unde are interese comune cu judecătoarea Anca Zamfirescu.

În seara zilei de 30.10.2020, Tribunalul Prahova s-a pronunțat în primă instanță în Dosarul penal 8627/105/2005, privind atât pe soții Matei, cât și alte persoane. Judecătorul de scaun a hotărât, față de toate persoanele trimise în judecată, ani grei de închisoare cu executare, respectiv între 5 ani și 4 luni și 6 ani și 11 luni.

Cu toate că acest dosar penal a fost inițiat de celebrul procuror Mircea Negulescu zis Portocală, pe când se afla la PCA Ploiești, având alte acuzații despre care nu s-a mai concluzionat apoi nimic, fiind disjuns din Dosarul nr. 465/P/2013, ulterior acest dosar fiind declinat la DNA – ST Ploiești după ce Negulescu a ajuns la DNA și i s-au cosmetizat acuzațile astfel încât să poată intra în competența acesteia din urmă, arată publicația Incisiv de Prahova.

Dosarul a fost definitivat și trimis în judecată prin rechizitoriul semnat de Mircea Negulescu și Alfred Savu, cunoscuții procurori cercetați și față de care a fost pusă în mișcare acțiunea penală de către SIIJ, printre faptele imputate fiind și cercetare abuzivă, ticluire de probe și represiune nedreaptă.

Dosarul soților Matei

Potrivit Incisiv de Prahova, „imediat după publicarea deciziei judecătorului pe Portalul Instanțelor, presa de casă a DNA-ST Ploiești a publicat articolul:

<Mihai Matei, om de afaceri câmpinean, condamnat la șapte ani de închisoare pentru fraudă europeană. Omul de afaceri câmpinean și soția acestuia Aurelia au fost condamnați la închisoare cu executare, fiind găsiți vinovați, printre altele, pentru constituire de grup infracțional organizat și spălare de bani. Instanța a amendat inclusiv societățile comerciale administrate de cei doi și a păstrat sechestul pe conturile bancare, dar și pe casă și terenuri, unele dintre ele aflate în proprietatea copiilor minori, prezentând această condamnare ca o mare reușită a Unității de Elită a DNA – ST Ploiești>.

Potrivit Incisiv de Prahova, „’magistratul independent și inamovibil’ce a pronunțat hotărârea este Anca Corina Zamfirescu de la Tribunalul Prahova. Despre acest magistrat și legăturile sale cu Sistemul Mafiot – Grupul de Crimă Organizată de la DNA –ST Ploiești, au mai apărut articole în presa liberă și obiectivă, în acest sens menționând articolul din 24.Feb.2019 apărut chiar în Incisiv de Prahova și nu numai, în care în mod explicit și pe larg au fost prezentate legăturile dintre magistratul judecător Anca Corina Zamfirescu și Negulescu Mircea, respectiv Onea Lucian".

Complicii Zamfirescu și Negulescu?

Un alt argument în susținerea dezvăluirilor făcute în prezentul articol o reprezintă și faptul că „în mod aleatoriu" marea majoritate a dosarelor instrumentate de Mircea Negulescu zis Portocală, pe când se afla la PCA Ploiești și ulterior la DNA-ST Ploiești, împreună cu ceilalți procurori ai Unității de Elită, mai devreme sau mai târziu, au ajuns să fie repartizate și judecate NUMAI  de magistratul Anca Corina Zamfirescu. (...)

Se pune întrebarea logică: De ce toate dosarele au ajuns în mod aleatoriu la controversatul magistrat judecător Anca Zamfirescu după ce, în prealabil, fiecare dintre aceste dosare mai trecuseră prin mâna a cel puțin 2-3 complete de judecată?, afirmă Incisiv de Prahova.

După ce menționează o serie de dosare judecate exclusiv de judecătorul Anca Zamfirescu, publicația prahoveană se întreabă de ce magistratul nu s-a abținut să judece vreunul dintre dosarele menționate, deși existau „indicii rezonabile" ale legăturii dintre aceasta și procurorii Mircea Negulescu și Lucian Onea. Gazeta atrage atenția că acești procurori sunt cercetați pentru represiune nedreaptă, ticluire de probe, cercetare abuzivă și alte infracțiuni deosebit de grave, fapte săvârșite în instrumentarea unora dintre aceste dosare.

De asemenea, Incisiv de Prahova atrage atenția și asupra altor întrebări  care reies din dosarul condamnării soților Matei, despre care magistratul Zamfirescu avea cunoștință la momentul pronunțării că au fost audiați la S.I.I.J (n.red. - Secția pentru investigarea infracțiunilor în Justiție), cu privire la modul în care au fost administrate probele de către judecătorii de caz Negulescu și Onea.

„Răspunsul la toate aceste întrebări și-l poate da orice persoană imparțială și onestă. Mai precizăm faptul că stațiile de betoane și de asflat care au făcut obiectul proiectelor finanțate din Fonduri UE al căror beneficiar a fost MATERO-AMA SRL erau și sunt cele mai performante din toată zona Dâmbovița – Prahova – Buzău și asigurau circa 100 de locuri de muncă.

În prezent, urmare a acțiunii “Unității de Elită a DNA – ST Ploiești” stațiile sunt trecute în conservare, iar cca. 100 de persoane au rămas fără locuri de muncă. De asemenea, prin hotărârea de condamndare emisă de magistratul judecător Anca Corina Zamfirescu ar putea fi distruse mai multe familii, iar doi copii minori cetățeni americani să rămână marcați și fără susținerea părintească, totul numai pentru “protejarea unor magistrați procurori” pe care mass-media vi i-a prezentat în întreaga lor “măreție”, conchide publicația.

În iulie 2019, Mircea Negulescu a fost trimis în judecată alături de fostul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă, parte vătămată în dosar fiind fostul deputat Sebastian Ghiţă.