Americanii de la Amerocap vor să investească peste 100 milioane de dolari în România. Vezi ce intereste au

Americanii de la Amerocap vor să investească peste 100 milioane de dolari în România. Vezi ce intereste au

Americanii de la Amerocap vor să investească peste 100 milioane de dolari la Oil Terminal şi vizează chiar pachetul majoritar de acţiuni deţinut de statul român. Acţiunile “explodează” iar la bursă ECONOMIC Americanii de la Amerocap vor să investească peste 100 milioane de dolari la Oil Terminal şi vizează chiar pachetul majoritar de acţiuni deţinut de statul român. Acţiunile “explodează” iar la bursă.

Americanii de la Amerocap vor să investească peste 100 milioane de dolari în România. Vezi ce intereste au 

Americanii de la Amerocap vor să investească peste 100 milioane de dolari la Oil Terminal şi vizează chiar pachetul majoritar de acţiuni deţinut de statul român. Acţiunile “explodează” iar la bursă 

Americanii de la Amerocap vor să investească peste 100 milioane de dolari la Oil Terminal şi vizează chiar pachetul majoritar de acţiuni deţinut de statul român. Acţiunile “explodează” iar la bursă.

 

Americanii de la Amerocap, fond de investiţii asociat cu un fost ministru de energie din timpul mandatului lui George Bush, vor să investească peste 100 de milioane de dolari la Oil Terminal (OIL), cel mai mare terminal portuar din România, prin trei modalităţi, una dintre acestea fiind chiar achiziţia pachetului majoritar de acţiuni, urmată ulterior de o majorare de capital social. Astfel, acţiunile Oil Terminal s-au apreciat joi la bursă cu circa 15% pentru a patra zi consecutiv.

Amerocap, în asociere cu Global Petrol Storage, menţionează în scrisoarea neangajantă trimisă consiliul de administraţie faptul că au capacitatea de a investi peste 100 mil. dolari din fondurile proprii în orice proiect nou, iar în cazul Oil Terminal au identificat trei căi primare de investiţie orientative, subiectul rămânând deschis pentru a lua în considerare şi alte opţiuni pe care administratorii şi acţionarii OTC le-ar putea găsi mai potrivite.

Astfel, prima opţiune ar fi un vehicul cu destinaţie specială (SPV) şi presupune o înţelegere asupra activelor selectate pentru eforturile de modernizare, iar în această situaţie GPS va contribui cel puţin cu nivelul necesar de fonduri pentru a asigura o participare la capital de minimum 51% din capitalul social al SPV-ului. A doua opţiune prevede achiziţionarea unei participaţii minoritare, urmată de o majorare de capital social, în timp ce a treia opţiune presupune achiziţionarea unei participaţii majoritare, urmată de asemenea de o majorare de capital social.

În scrisoare se mai arată că pe lângă beneficiul direct pentru OTC, planul de afaceri va avea, de asemenea, următoarele beneficii suplimentare: creşterea activităţii din portul Constanţa; stimularea economiei locale şi naţionale; îmbunătăţirea securităţii energetice a României; consolidarea şi extinderea Constanţei ca un centru comercial regional destinat produselor petroliere, petrochimice şi chimice din Marea Neagră şi de pe coridorul Dunării.

Compania a convocat acţionarii pentru data de 5 august 2019 pentru a le face cunoscută intenţia Amerocap de a investi în societatea cu o capitalizare de 91,4 mil. lei.

De la începutul anului, acţiunile Oil Terminal se tranzacţionează astfel în creştere cu 60,8%, pe fondul unui rulaj în valoare de 3 mil. lei. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 19,8% în aceeaşi perioadă. Compania este controlată de statul român prin Ministerul Energiei, cu o participaţie de 59,6%, în timp ce Sebastian Valentin Dumitrescu deţine 15,6% din capitalul social.

Ne puteți urmări și pe Google News