Bombă meteo. Ce se întâmplă cu vremea în luna iulie? ANM a spus adevărul despre valul de caniculă

Bombă meteo. Ce se întâmplă cu vremea în luna iulie? ANM a spus adevărul despre valul de caniculă

Meteo. ANM a vorbit despre valul de caniculă care a „invadat” Europa. Luna iulie va fi cea mai călduroasă, urmând să sesizăm temperaturi și mai mari decât până acum.

Administrația Națională de Meteorologie ANM anunță că luna iulie 2019 va fi marcată de temperaturi mai mari decât în iunie, iar gradul de instabilitate atmosferă va fi mai redus în aproape toată țara. Potrivit datelor obținute de meteorologi, este posibilă o încălzire a vremii cu 1…3 grade Celsius.

În prima săptămână din luna iulie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă, iar precipitațiile vor fi reduse în regiunile vestice, nord-vestice, nord-estice şi la munte.

În cea de-a doua săptămână, temperaturile se vor apropia de mediile normale pentru acest interval, iar cantitățile de precipitații vor fi și ele în limitele obișnuite în majoritatea zonelor țării.

Ne puteți urmări și pe Google News

În săptămâna 15-22 iulie, temperaturile vor fi apropiate de limitele normale, iar cantitățile de precipitații vor fi, de asemenea, în limitele normale.

Ultima săptămână din luna iulie va veni cu valori termice specifice intervalului menționat, iar regimul pluviometric va fi și el unul încadrat în limitele normale.

Meteorologii anunță că din datele înregistrate între anii 1961-2018 rezultă că „valori medii de temperatură cuprinse între 16 şi 18 grade Celsius s-au constatat în Transilvania, Maramureş, Bucovina şi Subcarpaţi. În zona montană joasă, dar şi în depresiunile intramontane, aceste valori se situează între 12 şi 16 grade Celsius. La altitudini de peste 1.700 de metri, mediile de temperatură sunt între 8 şi 12 grade Celsius şi doar pe culmile înalte ale Carpaţilor Meridionali, la peste 2.500 de metri altitudine, se înregistrează temperaturi sub 8 grade Celsius.”