Documentul care aruncă totul în aer. Ce a făcut Călin Georgescu în 1993
- Andrei Arvinte
- 26 noiembrie 2024, 19:38
Dezvăluirile despre Călin Georgescu, câștigătorul-surpriză al primului tur al alegerilor prezidențiale, continuă. Acesta ar fi mason. Numele lui apare într-un tabel participanții la ”aprinderea luminilor”, primul eveniment important al Marii Loje Naționale din România.
Se întâmpla în 24 ianuarie 1993, iar evenimentul a fost consumat în Sala Oglinzilor din Casa Vernescu, din București.
Acolo au participat mai multe persoane și, la momentul respectiv, s-a întocmit și o listă de prezență. La poziția numărul 4 apare Călin Georgescu, aparținând de Loja ”Delta Dunării” cu gradul 3, așa cum apare scris pe hârtie.
A intrat în adormire
”Personajul este cel actual. A intrat în adormire în 1999”, a confirmat persoana din Sibiu care e-a furnizat documentul pentru Turnul cu Știri.
Pierre Joseph de Hillerin, care a participat la eveniment, a spus însă că Georgescu a participat la evenimentul respectiv și că este mason, fără a depune vreun document de ”intrare în adormire”. Asta înseamnă că persoana respectivă anunță că nu va mai participa la întâlnirile ulterioare.
”Da, a fost acolo. E problema lui că nu recunoaște asta. E și o caracteristică care poate să pună în evidență calitatea sa umană. A fost acolo, a activat în masonerie, e perfect adevărat. A condus la un moment dat chiar și un atelier. Nu vă pot da detalii despre asta.
Nu știu dacă și-a făcut cerere de intrare în adormire. Cred că a dispărut pur și simplu”, a declarat Pierre Joseph de Hillerin.
Călin Georgescu spune că nu e mason
Călin Georgescu a declarat în nenumărate rânduri că nu este mason.
"Da, evident, nu sunt mason. Fiecare înțelege ce dorește și înțeleg puțini despre ce este vorba și cum funcționează acest sistem internațional foarte complet și foarte complicat", a spus el.
De asemenea, Călin Gerogescu a vorbit și despre Clubul de la Roma.
"Nu este un club masonic și așa cum a fost fondat de la bun început, chiar dacă vor fi fost masoni printre ei, eu nu am cunoștințe despre așa ceva, au fost oameni redutabili uniți de către un geniu al gândirii planetare în 1968, Peccei (n.r. Aurelio Peccei, fondatorul Clubului de la Roma) care a înțeles foarte serios ce trăim azi. Și anume că suveranitatea unei țări e importantă, nimeni nu are dreptul să jecmănească sau să fure resursele unei țări”, a spus Călin Georgescu.