Bătaie ca în filme în Parlamentul Serbiei. Politicienii nu s-au mai putut controla

Bătaie ca în filme în Parlamentul Serbiei. Politicienii nu s-au mai putut controlaBătaie în Parlamentul Serbiei. Sursa foto Youtube

A izbucnit o bătaie cu pumni în Parlamentul Serbiei între membrii partidului de guvernământ și cei ai opoziției, la câteva săptămâni după prăbușirea mortală a acoperișului unei gări.Opoziția a vrut să afle cine este vinovat pentru prăbușirea acoperișului care a ucis 15 persoane în orașul Novi Sad, în timp ce oficialii de la guvernare, care dețin majoritatea în legislativul Serbiei, și-au dorit să adopte un proiect de lege privind bugetul de stat pentru anul viitor.

Bătaie ca în filme în Parlamentul Serbei

Opoziția a afișat un banner care arăta o mână roșie pe care scria „mâinile voastre sunt pătate de sânge”. Partidul de guvernământ a răspuns cu un alt banner, care acuza opoziția că dorește „război, în timp ce Serbia vrea să muncească”. Parlamentarii au încercat să își smulgă bannerele. Când au văzut că nu merge, ei au început să se bată cu pumnii.

Opt persoane, ucise într-o gară din Serbia

La începutul lunii, opt persoane au fost ucise în orașul sârb Novi Sad când acoperișul unei gări s-a prăbușit, a anunțat ministerul de interne al țării. Salvatorii au scos celelalte persoane blocate sub dărâmături. „Suntem în contact cu două persoane aflate sub dărâmături. Lucrăm la scoaterea lor”, a declarat ministrul de interne Ivica Dacic.

Gară Serbia

Gară Serbia/ Sursa foto Captură ecran

Oamenii sunt revoltați

Ministrul a spus că salvatorii au ajuns la locul accidentului în câteva minute de la efectuarea unui apel de urgență. Aproape 80 de salvatori au fost mobilizați. Premierul Serbiei, Milos Vucevic, a anunțat că este alături de familiile victimelor afectate de incident și că le va ajuta. Vucevic a mai spus că încearcă să afle cât mai repede cine este vinovat și că îl va pedepsi.

Oamenii sunt de părere că supravegherea deficitară, corupția și lucrările de construcție inadecvate au contribuit la tragedie. Prăbușirea a generat furia populației față de guvern și organizarea de proteste, alimentând nemulțumirea generală față de regimul autoritar din Serbia.

Ne puteți urmări și pe Google News