Scandal în Poliție. Comisar şef din IGPR, trimis în judecată
- Teodora Vitan
- 15 noiembrie 2024, 13:58
Comisarul şef Andrica Marius Coriolan a fost implicat într-o serie de infracţiuni care subminează autoritatea şi integritatea instituţiei pe care o reprezenta.
Comisar șef din IGPR, trimis în judecată pentru furnizarea de informații confidențiale
Comisarul șef Andrica Marius Coriolan, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru comiterea unor infracțiuni grave, printre care permiterea accesului neautorizat la informații confidențiale, transfer neautorizat de date informatice și instigare la mărturie mincinoasă.
Potrivit procurorilor, în perioada aprilie-iunie 2024, Andrica a furnizat unei persoane un hard disk ce conținea înregistrări audio ale discuțiilor telefonice dintre un fost partener de afaceri al martorului și terțe persoane, înregistrări obținute ilegal prin supraveghere tehnică.
Manipularea unui martor și obținerea unui mandat ilegal
În luna februarie 2024, Andrica Marius Coriolan ar fi fost implicat într-o manevră de manipulare a unui martor, convinzându-l să declare în fals că omul de afaceri respectiv făcea parte dintr-un grup infracțional organizat investigat în dosarul în care el fusese delegat să efectueze cercetările. „În concret, comisarul de poliție Andrica Marius Coriolan i-ar fi înmânat martorului un hard disk conţinând înregistrări audio ale convorbirilor telefonice purtate de fostul partener de afaceri cu terţe persoane, înregistrări rezultate în urma unor activităţi de supraveghere tehnică desfăşurate în respectivul dosar penal”, explică DNA. În urma acestei declarații false, un judecător a emis un mandat de supraveghere tehnică pe baza informațiilor eronate.
Dosarul trimis la Tribunalul București
Dosarul în care Andrica Marius Coriolan este acuzat a fost trimis Tribunalului București pentru judecare. Procurorii au propus menținerea măsurii preventive de arest la domiciliu, iar comisarul riscă pedepse severe pentru infracțiunile de corupție și manipulare a justiției.
Acest caz scoate la iveală riscurile abuzurilor în cadrul autorităților și necesitatea unei supravegheri mai stricte în privința modului în care sunt gestionate informațiile confidențiale și anchetele penale, relatează News.ro