Vine iarna peste România. Val de ninsori din luna noiembrie

Vine iarna peste România. Val de ninsori din luna noiembriePrognoza meteo. Sursa foto: Dreamstime

Meteorologii de la AccuWeather au emis o avertizare WinterCast pentru țara noastră. Conform acesteia, ninsorile abundente se vor înregistra încă din luna noiembrie. În plus, valorile termice ar urma să scadă semnificativ în următoarele zile.

Ninsori în următoarele săptămâni

Potrivit meteorologilor de la AccuWeather, ninsorile vor afecta majoritatea județelor din România. Astfel, acestea se vor semnala în zonele montane, dar și în cele de câmpie.

În Capitală și în alte județe de câmpie, temperaturile vor fi ușor mai ridicate, iar ninsorile nu vor fi la fel de abundente precum la munte.

Iarnă în toată regula

În centrul țării, un strat generos de zăpadă ar urma să se așeze, după un val de ninsori. Conform meteorologilor de la Accuweather, aceste fenomene s-ar putea întinde pe durata a trei zile consecutive.

La Brașov ar urma să ningă abundent începând cu ziua de 28 noiembrie. Astfel, valorile termice scad până la pragul de -5 grade Celsius pe parcursul nopții.

Va ninge inclusiv pe 29 și 30 noiembrie, spun meteorologii.

Ninsori în majoritatea regiunilor

Având în vedere noile avertizări meteorologice, autoritățile le recomandă șoferilor să își pregătească mașinilor pentru condițiile de iarnă.

Cauciucuri de iarnă

Iarnă. Sursa foto: 113868236 © Bigtunaonline | Dreamstime.com

Climatologul Roxana Bojariu a precizat că ne așteaptă o iarnă mai blândă, iar zăpada va lipsi cu desăvârșire în anumite intervale din acest sezon.

În plus, climatologul a subliniat că ninsorile nu ar urma să fie prezente în zonele de câmpie.

„Este imposibil de prezis exact în ce zi va ninge sau va ploua, deoarece prognoza pe termen lung nu poate fi detaliată cu precizie. Ceea ce se poate spune cu certitudine este că vom avea o iarnă mai blândă decât de obicei, dar nu înseamnă că nu vor exista perioade cu condiții meteo severe, însă acestea vor fi limitate. Este posibil să avem zăpadă de Crăciun la munte, dar probabilitatea ca aceasta să ajungă în zonele de câmpie este relativ mică”, a afirmat Roxana Bojariu, arată Gândul.ro.