Aglomerație pe Valea Prahovei. Stațiunile alese de români pentru vacanța copiilor

Aglomerație pe Valea Prahovei. Stațiunile alese de români pentru vacanța copiilorTrafic pe Valea Prahovei. Sursa foto: Arhiva EVZ

Valea Prahovei revine în fruntea alegerilor românilor pentru prima vacanță a elevilor din acest an școlar, desfășurată între 26 octombrie și 3 noiembrie, cu Brașovul ca destinație de top. Datele colectate de o platformă de rezervări online arată că majoritatea locurilor de cazare din zonă sunt deja ocupate pentru săptămâna viitoare, confirmând popularitatea stațiunilor montane din această regiune.

Stațiunile din Valea Prahovei alese de români pentru vacanța copiilor

În această toamnă, Brașovul, Bucureștiul, Sinaia, Sibiul și Poiana Brașov se află în topul preferințelor turiștilor, atrăgând vizitatori printr-o combinație de peisaje spectaculoase și obiective turistice cunoscute. Cluj-Napoca, Oradea, Băile Felix, Sovata și Bran sunt și ele printre alegerile populare, fiind apreciate pentru atmosfera relaxantă și diversitatea activităților de sezon.

Chiar dacă vacanța elevilor se întinde pe o săptămână, majoritatea celor care au făcut rezervări și-au planificat doar câteva zile de cazare.  20% dintre turiști au ales să rezerve pentru o singură noapte, 41% au optat pentru două nopți, iar 28% au ales să rămână trei nopți.

Brașov, orașe

Sursa foto: Pixabay

Ce prețuri au cazările în această perioadă

În această toamnă, prețurile de cazare au suferit o ușoară majorare față de aceeași perioadă a anului trecut. De exemplu, o noapte de cazare pentru o familie cu un copil costă acum 453 de lei, față de 388 de lei în 2023, ceea ce reprezintă o creștere de 17%. Pentru familiile cu doi copii, diferența este mai mică, tariful pe noapte fiind de 518 lei în 2024, față de 498 de lei în anul anterior, marcând o majorare de 4%.

Românii preferă hotelurile de pe Valea Prahovei

O schimbare de preferință în rândul turiștilor este evidentă în acest sezon, întrucât hotelurile au devenit opțiunea principală pentru cazare, spre deosebire de anul trecut, când pensiunile erau mai populare. Datele arată că 36% dintre rezervări sunt acum făcute la hoteluri, comparativ cu doar 28% la pensiuni, semn că turiștii caută un grad mai ridicat de confort și servicii.

În ceea ce privește prețurile, cele mai scumpe rezervări au fost în locații precum Căpâlnița, cu 4.385 de lei pe noapte, urmat de Râșnov cu 2.291 de lei și Predeluț cu 1.991 de lei. În schimb, turiștii care caută opțiuni mai accesibile au găsit cazări în orașe precum Sibiu (70 lei/noapte), Bușteni (109 lei/noapte) și Miercurea Ciuc (118 lei/noapte), potrivit datelor prezentate de Travelminit.