Vrei o baie cât mai eficientă? Iată cum să alegi mobilierul pentru baie potrivit!
- Nicolae Comănescu
- 22 octombrie 2024, 10:51
Poate că ai urmărit acele videoclipuri online de renovare și ai văzut imagini cu băi moderne. Vezi băile mari și camerele confortabile asemănătoare cu un spa sau ai fost în vacanță și ai admirat designul spațiului de baie al camerei tale de hotel.
Indiferent de motiv, dacă te-ai trezit recent visând la o baie nouă, dar nu știi sigur de unde să începi, ai ajuns la locul potrivit. Aici găsești noi idei pentru a alege mobilierul de baie perfect pentru tine! O baie nouă necesită o planificare amplă. Ce modalitate mai bună de a te informa decât cu un ghid rapid? Aici vei putea afla de ce ai nevoie pentru baia ta, precum și sfaturi și trucuri pentru a te asigura că noul tău spațiu de spălat este cât mai confortabil la fiecare utilizare.
Fă un plan cu noul mobilier de baie pe care îl ai în vedere
Încet și sigur vei câștiga cursa cu baia ta. Nu face în grabă un nou plan pentru că ai multe de luat în considerare, inclusiv drenajul, mobilierul, tema și multe altele. Așadar, fă-ți timp pentru a înțelege nevoile tale, ce poți și ce nu poți face cu noul design pentru a evita dezamăgirile în timpul instalării noii tale băi.
Important! Gândește-te la modul în care dorești să îți folosești baia în viitor. Utilizează acest lucru ca bază pentru plan. În ce ordine vei folosi mobilierul fix precum toaleta și chiuveta? Dai prioritate dușului/căzii față de toaletă? O recomandare generală este să amplasezi chiuveta lângă ușa de ieșire a băii. Sigur chiuveta va fi folosită ultima într-o vizită de rutină. În acest fel, alte elemente de mobilier, cum ar fi cabinele de duș, căzile și toaletele pot fi ascunse mai departe în interiorul băii pentru intimitate.
Dacă vrei să lucrezi cu ce ai deja la dispoziție, va trebui să te adaptezi dacă există modificări majore pe care le ai în plan. Gândește-te la micile moduri în care poți ajusta eficiența băii tale.
Costul poate fi și el un factor important. Mai ales când vine vorba de electricitate în casele tradiționale, deoarece mulți au avut o planificare proastă. Așadar, ai grijă ce trebuie să schimbi. Gândește-te la spațiul de depozitare de care ai putea avea nevoie. Sau poate că ai nevoie de calorifere mai mici sau chiar să muți chiuveta ori lavoarul de sub o fereastră în altă zonă a camerei, astfel încât să poți agăța o oglindă deasupra acesteia.
Ce mobilier de baie e potrivit pentru un spațiu mic?
Băile mai mici nu trebuie să îți dea bătăi de cap. Abordarea corectă te poate asigura că maximizezi spațiul pentru un aspect mai eficient. O modalitate eficientă este utilizarea cât mai puțin posibil din suprafața vizibilă a podelei. O cadă de sine stătătoare cu picioare sau așezată pe un soclu este o modalitate de a face acest lucru, deoarece poate funcționa bine ca punct focal al băii.
Cu toate acestea, pentru spații și mai mici, cu puncte de acces limitate, se recomandă ca alternativă o cadă scurtă. Așadar, poți avea încă spațiu pentru a te deplasa și o baie în care să te relaxezi atunci când ai nevoie.
O toaletă la nivel înalt oferă, de asemenea, spațiu mai vizibil. Acest lucru se datorează faptului că rezervorul va sta deasupra nivelului ochilor. Lavoarele montate pe perete funcționează, de asemenea, deoarece nu ocupă spațiu pe podea și oferă mai mult spațiu pentru a te juca cu designul mobilierului pentru baie.
Un lucru cheie de reținut, totuși, este să nu înghesui articole mari într-un spațiu mic. Acest lucru va face ca spațiul să pară aglomerat și va reduce calitatea esteticii. Optează pentru dulapuri cu oglindă deasupra lavoarului, în care poți pune cât mai multe produse. De la cele de curățenie, până la produsele de îngrijire personală sau medicamente.
De asemenea, pentru mai mult spațiu de depozitare poți alege câteva etajere pentru cadă unde să pui produsele de ingrijire personală.