Elon Musk își sporește securitatea. Miliardarul este foarte panicat

Elon Musk își sporește securitatea. Miliardarul este foarte panicatSursa Foto: Arhiva EVZ

Elon Musk a anunțat că vrea să își îmbunătățească securitatea după ce o revistă germană de stânga l-a etichetat drept dușman al poporului. Miliardarul a organizat duminică o dezbatere publică în Pittsburgh, Pennsylvania, în sprijinul candidaturii fostului președinte Donald Trump. CEO-ul Tesla a vorbit despre alegeri și i-a enervat pe mulți din public.

Elon Musk este speriat

După dezbaterea publică, Musk a apărut pe coperta revistei Der Spiegel, care l-a catalogat drept „inamicul public nr. 2” - primul fiind Trump. El a anunțat că urmează să își sporească securitatea și să amâne parada mașinilor deschise.

Elon Musk

Elon Musk. Sursa Foto: Arhiva EVZ

„Eu sunt inamicul numărul 2 al cui? Uh, democrația? Vreau să spun că sunt pro-democrație. Încerc literalmente să respect Constituția și să mă asigur că avem alegeri libere și corecte”, a spus Musk, stârnind aplauzele mulțimii. „Cu siguranță îmi îmbunătățesc securitatea. Cred că ar fi mai bine să anulez parada mașinilor deschise”, a spus Musk, făcând parcă aluzie la asasinarea președintelui John F. Kennedy în 1963. CEO-ul SpaceX a declarat că a fost „puțin zguduit” de „nivelul de ură vitriolantă din stânga”.

Donald Trump

Donald Trump. Sursa foto: Platforma X

Ura este prea mare

Musk a zis că ura care vine din stânga este prea mare și că trebuie luate măsuri. „Ei pretind că sunt toleranți. Și totuși, sunt incredibil de intoleranți și împrăștie ură”, a spus Musk. „În timp ce la dreapta văd oameni care au tendința de a-i considera pe cei din stânga ca fiind, ei bine, rătăciți. Dar ei nu îi urăsc... dar cantitatea de ură care vine din stânga este ca, wow, următorul nivel.”, a mai declarat el pentru Fox News.

Elon Musk, alături de Donald Trump

Fostul președinte Donald Trump s-a confruntat cu două tentative de asasinat - una în timpul unui miting în Butler, Pennsylvania, în iulie, și alta aproximativ două luni mai târziu, în timp ce juca o partidă de golf la clubul său din West Palm Beach, Florida.

Musk l-a susținut oficial pe Trump în vară, când cel de-al 45-lea președinte a supraviețuit primei tentative de asasinat, și de atunci s-a alăturat campaniei în statul-cheie de luptă Pennsylvania pentru a obține sprijin.

Revista presei