Reședința lui Netanyahu, atacată cu drone din Liban

Reședința lui Netanyahu, atacată cu drone din LibanBenjamin Netanyahu. Sursa foto: Facebook/ Netanyahu

Reședința privată a premierului israelian a fost atacată cu o drone. Conform primelor date, loviturile au avut loc sâmbătă dimineață și ar fi pornit din Liban.

Reședința lui Netanyahu, atacată cu drone

Armata israeliană a confirmat prezența unor aparate de zbor fără piloți. Potrivit IDF, acestea au venit din Liban și s-au îndreptat spre teritoriul Cezareei.

„În ultima oră, au fost identificate trei aparate de zbor fără pilot care traversau din Liban spre teritoriul israelian. Două dintre ele au fost interceptate şi un al treilea a lovit în zona Cezareei", a transmis armata israeliană într-un comunicat.

Premierul nu se afla în locuință

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al premierului. Conform acestuia, Benjamin Nethanyahu nu se afla în clădire, în momentul atacului. Totodată, acesta a precizat că nu au existat victime.

În schimb, una dintre dronele lansate au lovit imobilul. Loviturile au avut loc la scurt timp după uciderea lui Yahya Sinwar, liderul grupării Hamas.

Până în prezent, atacul nu a fost revendicat de Hezbollah. În ultimele luni, gruparea a boombardat mai multe zone din Israel.

„La ora atacului, sirenele au sunat și în Tel Aviv, însă nu au fost raportate atacuri în regiunea respectivă. De asemenea, utilizatorii aplicației Home Front Command nu au primit notificări în acest sens”, a transmis purtătorul de cuvânt al premierului.

Locuința lui Netanyahu, atacată

La ora atacului, sirenele au sunat și în Tel Aviv, însă nu au fost raportate atacuri în regiunea respectivă. De asemenea, utilizatorii aplicației Home Front Command nu au primit notificări în acest sens.

Revista presei