Vârsta nu este o piedică. Messi privește spre viitoarea Cupă Mondială din 2026

Vârsta nu este o piedică. Messi privește spre viitoarea Cupă Mondială din 2026Lionel Messi Sursa foto: X

Lionel Messi ia în considerare să joace fotbal, pentru echipa Argentinei, și la viitoarea Cupă Mondială, din 2026. În vârstă de 37 de ani, marele campion va avea, la acel moment aproape 40 de ani.

Campionul mondial din Qatar nu vrea să se gândească la retragere, în acest moment. El spune că se simte în formă și se bucură de fiecare meci în care iese pe teren.

Messi privește la Cupa Mondială din 2026

Ediţia din 2026 a Cupei Mondiale se va desfășura în SUA, Canada şi Mexic. La acel moment, Lionel Messi va avea aproape 40 de ani. Dar, căpitanul naționalei Argentinei ia în calcul să mai joace, încă. Selecționata antrenată de Lionel Scaloni a câștigat Cupa Mondială din 2022, organizată de Qatar.

În acest moment, marele campion spune că nu dorește să se gândească foarte departe. El susține că se bucură de fiecare zi în care poate să joace și speră să poată juca cât mai multă vreme la un nivel înalt.

„Încerc să nu mă gândesc prea departe. Mă concentrez să mă bucur de fiecare zi. Când va veni momentul, vom vedea. Nu-mi place să grăbesc lucrurile. Sper că voi putea să joc la acest nivel, pentru că mă face fericit”, a declarat Messi pentru cotidianul spaniol Marca.

Lionel Messi a făcut aceste declarații în contextul decenării unui trofeu, în semn de recunoştinţă pentru cel mai titrat jucător din istoria fotbalului.

Fotbalistul argentinian nu exclude să joace în 2026

Lionel Messi a spus că este mai preocupat să se mențină într-o formă cât mai bună și să joace cât mai bine. El nu-și mai face planuri pentru atingerea unor recorduri sau pentru obținerea unor titluri, dincolo de performanțele pe care le-a realizat. Dar, dacă se va simți suficient de pregătit, nu exclude o participare la Cupa Mondială din SUA, Canada și Mexic, din 2026.

„Mă concentrez mai mult pe a mă simţi bine acum, că sunt fericit şi că joc bine. Dacă voi putea juca la Cupa Mondială din 2026 sau nu...vom vedea când va veni timpul”, a afirmat Messi.

Totodată, fotbalistul a ținut să precizeze că nu a venit în Statele Unite pentru a-și încheia cariera sportivă. El a semnat cu Inter Miami, în 2023, după ce a evoluat la Paris Saint-Germain. Starul argentinian a afirmat că joacă în Statele Unite pentru că dorește să ajute la construirea acestui club de fotbal.

„Am venit să ajut la construirea a ceva special la acest club. Am fost norocoşi să câştigăm titluri, dar încă avem foame de trofee”, a spus decarul argentinian.

Messi a câștigat prima Cupă Mondială în Qatar

Argentina a câștigat ce de-al treilea titlu mondial din istoria sa, în 2022, la Cupa Mondială din Qatar. Pentru Lionel Messi a fost o performanță deosebită, trofeul mondial fiind singurul care îi lipsea din palmares.

Ediția a 22-a a Campionatului Mondial de Fotbal, găzduită de Qatar, a fost câștigată de Argentina după finala cu Franța. Partida s-a încheiat, după 90 de minute, la egalitate, 3-3. Lionel Messi a înscris de două ori pentru echipa sa, în vreme ce fostul său coechipier, Mbappe a marcat pentru Franța. Câștigătoarea trofeului, Argentina, a fost decisă după loviturile de departajare, scor 4-2.

Pe lângă Cupa Mondială, în cariera sa, fotbalistul argentinian a mai câștigat Liga Campionilor de patru ori cu FC Barcelona. De asemena, în La Liga, campionatul spaniol, el și-a condus ecchipa la victorie în zece ediții, între 2005 şi 2021.

Lionel Messi a câștigat „Balonul de Aur” de opt ori, fiind un record pentru un fotbalist. Cu Argentina a mai câștigat două trofee Copa America, obţinute în 2022 şi 2024.

Revista presei