Permisele suspendate ar putea fi returnate într-un timp mai scurt. Condiții pentru șoferi

Permisele suspendate ar putea fi returnate într-un timp mai scurt. Condiții pentru șoferiPermise de conducere. Sursa foto: DGPCI/ Facebook

Șoferii care rămân fără permis de conducere l-ar putea primi înapoi mai repede. Poliția Rutieră a anunțat cum poate fi redusă perioada de suspendare a documentului. Pentru a beneficia de această măsură, conducătorii auto trebuie să îndeplinească unele condiții.

Cum trebuie să procedeze cei care rămân fără permis de conducere

Șoferii pot cere reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere. Potrivit unui ghid publicat de Poliția Rutieră, regula nu este valabilă pentru toți conducătorii auto.

Șoferi

Sursa foto: Freepik

Pentru a beneficia de reducere, șoferii trebuie să aibă permisul de minim un an.

„Prima condiție este să ai permisul de conducere obținut cu cel puțin un an înainte de comiterea faptei pentru care ți-a fost suspendat dreptul de a conduce”,a precizat un angajat al Poliției Române.

Examen teoretic

Totodată, cei care solicită acest lucru trebuie să demonstreze că au învățat legislația rutieră. Aceștia pot susține un examen teoretic, care conține 15 întrebări. Pentru a-l promova, conducătorii auto trebuie să răspundă corect la cel puțin 13 dintre ele.

Dacă au obținut punctajul de trecere, cei vizați pot depune o solicitare oficială privind reducerea termenului de suspendare. Cererea este înaintată către serviciul rutier responsabil din zona în care a fost înregistrată fapta.

„După promovarea testului, pentru a beneficia de reducerea perioadei de suspendare, trebuie să trimiți o cerere în acest sens către serviciul rutier pe raza căruia a fost constatată fapta”, a mai spus reprezentantul Poliției Române.

Permis auto suspendat. Ce opțiuni au șoferii

Regula se aplică în cazul șoferilor pentru care durata suspendării a fost stabilită la cel puțin 60 de zile.

În schimb, conducătorii auto care au acumulat 15 puncte de penalizare, în termen de 12 luni, nu vor putea beneficia de măsură. De asemenea, șoferii care au rămas fără permis pe fondul consumului de alcool nu putea cere reducerea.

Nu vor fi eligibili nici cei care nu au oprit la trecerea de cale ferată sau  conducătorii care au depășit 70 de kilometri la oră.

Revista presei