Adrian Marţian și copiii săi au fost aduși în țară. Cine e, de fapt, milionarul. Update

Adrian Marţian și copiii săi au fost aduși în țară. Cine e, de fapt, milionarul. UpdateAdrian Marțian și copiii săi. Sursă foto: Captură video Facebook

Update. Adrian Marțian, milionarul adus recent în România de către autoritățile sârbe, a oferit primele declarații despre incidentul care l-a adus în centrul atenției. El a afirmat că nu îi cunoaște pe cei care i-au răpit copiii, precizând că aceștia vorbeau limba italiană.

Totodată, Adrian Marțian, care a fost dus la poliție pentru audier, a negat categoric că ar fi solicitat azil politic în Rusia, așa cum s-a speculat și a sugerat că răpirea celor trei copii ar fi fost orchestrată la comanda soției sale, fără a oferi însă detalii suplimentare despre motivele sau circumstanțele acestui presupus complot.

Autoritățile au demarat o anchetă amplă

Anchetatorii doresc să stabilească circumstanțele în care copiii au fost scoși din locuința bonei și cum au fost transportați în afara țării. Polițiștii încearcă să descopere cine a facilitat trecerea ilegală a frontierei și care sunt persoanele implicate în această acțiune. Cercetările vizează mai multe capete de acuzare, inclusiv inducerea în eroare a organelor judiciare și participația improprie la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Adrian Marțian, tatăl copiilor, este cercetat pentru încălcarea ordinului judecătoresc privind încredințarea minorilor, având interdicția de a se apropia la mai puțin de 100 de metri de aceștia. În plus, polițiștii de frontieră investighează modul în care copiii au fost scoși din țară. Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a lansat o anchetă internă pentru a evalua activitatea din punctele de trecere a frontierei cu Serbia și Ungaria, pentru a determina dacă au existat nereguli în procesul de trecere a frontierei.

Milionarul Adrian Marțian și copiii săi au fost aduși de autorități în România, după ce au fost găsiți de autoritățile din Serbia. Cei trei minori au fost preluați și urmează să fie duși la Direcția pentru Protecția Copilului din Deva, unde vor primi sprijin și consiliere. În scurt timp, autoritățile vor decide dacă Adrian Marțian va fi arestat preventiv, având în vedere circumstanțele dispariției și modul în care a organizat fuga în afara țării.

Adrian Marțian a fost găsit în Serbia

Vicepremierul sârb și ministrul de Interne, Ivica Dačić, l-a sunat joi, 17 octombrie pe omologul său român, Cătălin Predoiu, pentru a-l informa despre faptul că cei trei copii răpiți din România au fost găsiți. Autoritățile sârbe au reușit să localizeze mașina suspectului la doar 15 minute după ce telefonul mobil al acestuia a fost activat pe o cartelă sârbă.

În urma acțiunii rapide a forțelor de ordine, mașina, un Mercedes cu numere de înmatriculare românești, condusă de tatăl copiilor, Adrian Marțian, a fost oprită în jurul orei 14:30. Copiii au fost salvați în siguranță, iar ancheta continuă pentru a clarifica circumstanțele exacte ale acestui caz de răpire internațională.

Ivica Dačić a declarat că există indicii solide că Adrian Marțian a planificat această răpire din timp și că a încercat să folosească mai multe telefoane și cartele SIM pentru a evita detectarea. Poliția sârbă a confiscat mai multe dispozitive electronice, iar ancheta continuă în colaborare cu autoritățile române pentru a stabili toate detaliile.

Adrian Marțian și copiii săi

Adrian Marțian și copiii săi. Sursă foto: Captură video Facebook

Milionarul se află de mult timp în conflict cu mama copiilor

Surse apropiate anchetei au indicat că Adrian Marțian s-ar afla în Serbia, iar cei trei frați ar fi fost trecuți ilegal granița cu ajutorul unor persoane din cercul său de apropiați. Dispariția copiilor a fost raportată luni seară la 112 de către bonă, iar poliția a demarat imediat acțiunile de căutare. Marți a circulat în spațiul public un videoclip în care cei trei copii se adresau mamei lor, afirmând că sunt bine și că nu doresc să se întoarcă la ea, ci la tatăl lor.

Conflictul dintre Adrian și Roxana Marțian durează de mult timp, principala problemă fiind custodia copiilor. Roxana Marțian a obținut un ordin de protecție împotriva fostului soț, care îl obliga să păstreze o distanță de 100 de metri față de ea și de copii.

Totuși, Marțian și-a instalat o rulotă în apropierea locuinței unde copiii erau temporar găzduiți, încercând să rămână aproape de ei. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) monitoriza deja situația celor trei frați, iar ultima vizită a reprezentanților instituției avusese loc cu doar câteva zile înainte de dispariție.

Cine este Adrian Marţian

Adrian Marţian, om de afaceri din Cluj, este cunoscut pentru implicarea sa controversată în diverse afaceri, inclusiv în lumea fotbalului. În perioada 2013-2015, el a condus clubul UTA Arad, perioadă marcată de conflicte majore, inclusiv o ceartă de proporții cu fostul internațional Adrian Mutu. Relația dintre cei doi s-a deteriorat drastic, mai ales după ce afacerea comună bazată pe producția de biodiesel a eșuat. Marțian l-a acuzat pe Mutu că ar fi încercat să-l asasineze, acuzație respinsă cu ironie de fostul fotbalist, care a declarat că singurul lucru pe care i-l poate oferi lui Marțian este un autograf.

După falimentul afacerii cu biodiesel, Adrian Marțian și-a extins activitatea în alte domenii. A fost implicat în afaceri cu mașini importate din Occident și a investit în restaurante și cluburi de noapte. În ciuda acestor eforturi, numele său a rămas asociat cu conflicte și controverse.

De asemenea, Marțian a avut afaceri și în străinătate. În Franța, ar fi fost proprietarul unei reprezentanțe Mercedes, iar în Spania a încercat să lanseze un produs de curățenie sub brandul „Mr. Martian”.

 

Revista presei