Turcescu: În Japonia, ancorați în virtual, oamenii nu se mai fac iubesc! Video

Turcescu: În Japonia, ancorați în virtual, oamenii nu se mai fac iubesc! VideoSursă foto: Unsplash

Și pentru că podcsatul de zi, 17 octombrie, a fost mai relaxat, de la platforma care îți creează iubită digitală s- ajuns la problema demografică a Japoniei.

”Probleme cu natalitatea există oriunde în lume. În Japonia exista însă o specificitate. Ancorați în noile oferte ale lumii virtuale, oamenii pur și simplu nu mai fac sex. Pe stradă vezi oameni cu cărucioare, dar în ele nu sunt copii, ci animale de companie, îndeosebi câini”, a afirmat Robert Turcescu.

Comaroni completează spunând că tendița este ca aceste ”pet”-uri să îlocuiască copiii și ”chiar să definească relația cu așa-zișii părinți”.

O informație Reuters confirmă această realitate bizară. Astfel aflăm că ”Femeile nu mai vor să aibă copii pentru că sunt prea ocupate cu serviciul. Așa că, de minimum 10 ani, cățeii au întrecut în număr copiii din Japonia. Se stimează numărul câinilor de apartament la a fi sărit de 15 milioane... Japonezii se duc la petreceri canine în cafenele canine, își îmbracă cățeii cu pulovere de cașmir și îi duc la bai termale, la masaj sau îi pun să facă aromaterapie”.

Distracția finală: războiul

Desigur, nici recenta prezentare de supermașinării a lui Elon Musk nu a fost ratată în discuție. Bogda Comaroni crede că Musk este de fapt un transumanist, indiferent de imaginea pe care și-a creat-o, aceea de luptător în numele omenirii. Mai mult, jurnalistul este convins că și războiul viitorului va fi cu totul și cu totul altceva.

”Războiul va deveni entertainment. Să o luăm biblic, vor alege un loc cu sonoritate, de exemplu ”har məgiddô”, acolo unde se presupune că se va da lupta Armagedonului. Vin niște Optimuși d-aștia, vin și iranienii, trimit și rușii niște roboți ,dar mai solizi. Apoi, ca la televizor. Îi punem să se bată între ei. Există multe variante. Optimușii ăștia pot fi obiecte sexuale dar și bodyguarzi (...) Uite câte întrebuițări au azi telefoanele mobile. În 2050, ăștia vor fi în casele oameilor, vor răspunde la ușă”, opinează Comaroni.

Moderatorul Robert Turcescu intervine, ducând discuția spre casele smart. ”Pornești căldura de unde vrei, la fel luminile și mai știu eu ce. Conectarea într-un astfel de ambient a unui robot care să știe cam tot ce este nevoie e o chestiune de automatizare nu de inovație”, spue Turcescu.

Mai întunecat  în păreri, Octavian Hoandră aduce aminte că ”oamenii inteligenți au spus deja că Inteligența Artificială va produce o catastrofă. Și ea va veni. Probabil, omenirea va, la un moment dat, va hotărâ să se întoarcă din drum...”. Dcaă nu s-a ajuns deja la acel ”point of o return”.

 

Revista presei