Mircea Lucescu, despre meciul cu Lituania: Am plecat cu un handicap

Mircea Lucescu, despre meciul cu Lituania: Am plecat cu un handicapMircea Lucescu. Sursă foto: Captură video Facebook

Mircea Lucescu a obținut a patra victorie consecutivă de la revenirea sa pe banca echipei naționale, toate meciurile fiind disputate în cadrul Ligii Națiunilor. La scurt timp după încheierea meciului, antrenorul a oferit și o perspectivă asupra celor întâmplate pe teren.

Mircea Lucescu, despre meciul cu Lituania: Am plecat cu un handicap

Selecționerul României, a comentat victoria cu 2-1 împotriva Lituaniei din etapa a patra a Ligii Națiunilor, subliniind dificultatea întâlnirii. „Un meci dificil și datorită stării terenului. Am întâlnit o echipă care își juca ultima șansă de a rămâne în această Ligă. Am plecat cu un handicap care ne-a făcut să fim mai precauți în continuare”, a spus Lucescu.

Mircea Lucescu a menționat și controversa legată de penalty-ul acordat adversarilor, precizând că arbitrajul a părut nesigur. „Nu știu dacă penalty-ul lor a fost valabil, inclusiv arbitrul a ezitat până s-a hotărât să-l dea”, a afirmat el. Deși echipa a avut un joc solid în prima repriză, în a doua repriză randamentul a scăzut, un factor influențat și de diferențele mari de temperatură cu care s-au confruntat jucătorii în ultimele zile.

Selecționerul a recunoscut că s-a temut de acest meci, deoarece Lituania s-a dovedit a fi o echipă dificilă. „M-am temut de acest meci pentru că am văzut toate meciurile lor. Am avut câteva ezitări, dar sunt foarte mulțumit”, a concluzionat Lucescu.

Echipa Națională a României

Echipa Națională a României. Sursă foto: Facebook

Mircea Lucescu, mulțumit de doi dintre jucătorii Naționalei

Mircea Lucescu a subliniat că, deși echipa națională a comis câteva greșeli, acestea au fost influențate atât de calitatea gazonului, cât și de oboseala acumulată de jucători, având în vedere că 10 dintre titulari au evoluat cu doar trei zile înainte în Cipru. Selecționerul a avut totuși remarci pozitive pentru doi dintre jucători, Radu Drăgușin și Denis Drăguș, care au avut un aport semnificativ în succesul echipei.

Lucescu a lăudat în mod special prestația lui Radu Drăgușin, care a creat o fază impresionantă ce a dus la golul victoriei, înscris de Denis Drăguș. Selecționerul a apreciat contribuția acestora, subliniind că cei doi jucători au demonstrat un nivel ridicat de joc și au avut un impact decisiv asupra rezultatului final.

„Fiecare dintre jucători poate fi un element important pentru a duce acțiunea la finalizare, el a făcut-o. Înainte nu-mi plăcea faptul că nu ieșea pe spații libere, iar acum a înțeles ce trebuie să facă.

Evoluția lui a fost foarte bună, sunt mulțumit de el și Drăguș. El a făcut un meci extraordinar, contează foarte mult sfaturile pe care le primește, n-a mai pierdut mingea aiurea, n-a fost deloc egoist. A atacat spațiile libere, s-a bătut și a fost foarte curajos. A făcut o partidă excelentă”, a adăugat Mircea Lucescu.

Ce urmează pentru Naționala României

Marți, de la ora 21:45, România va juca împotriva Lituaniei, la Kaunas, în etapa a patra din Liga Națiunilor. Selecționerul Mircea Lucescu este optimist în privința șanselor „Tricolorilor” de a câștiga grupa, însă avertizează că Lituania își dispută ultima oportunitate de a rămâne în divizia a treia.

 

Revista presei