Fetiță de 10 ani, abuzată și lăsată gravidă într-un centru de migranți

Fetiță de 10 ani, abuzată și lăsată gravidă într-un centru de migranți Migranti. Sursa Foto- Dreamstime

O fetiță de doar 10 ani a fost abuzată și lăsată gravidă într-un centru pentru migranți din Brescia, au anunțat autoritățile din Italia.

Fetiță violată la centrul de migranți

Agresorul copilei a fost arestat, la câteva săptămâni de la momentul în care a comis fapta.

Fetița de zece ani ar fi fost violată într-un centru pentru migranți din San Colombano, lângă Brescia. Copila a rămas însărcinată în urma acestei agresiuni.

Potrivit reconstituirii făcute de agenții Brigăzii Mobile din Chestură și de procurorul adjunct Lisa Ceschi, „violența sexuală ar fi avut loc cu luni în urmă în hub-ul care găzduiește în jur de douăzeci de refugiați.

Infracțiunea fost denunțată la începutul lunii septembrie de mama micuței victime, în urma descoperirii sarcinii, pentru confirmarea căreia anchetatorii așteaptă acum doar rezultatul unor verificări ulterioare”, au mai informat autoritățile din Italia.

Agresorul fetiței de 10 ani este un alt migrant, oaspete al unității. Este vorba despre un bărbat care aștepta protecție internațională.

Migrantul care a violat-o pe fetiță, arestat

Acum migrantul violator a fost arestat sub acuzația de agresiune sexuală gravă și dus la o închisoare din Cantonul Mombello, au mai anunțat investigatorii din Italia.

Anchetatorii spun că, zi după zi, bărbatul „ar fi câștigat încrederea mamei și a fiicei până la punctul de a părea un prieten înțelegător”, potrivit ziarulul local „Bresciaoggi”, prima publicație care a denunțat faptele.

migranti

migranti / Sursa foto: Arhiva EVZ

Fetița de 10 ani și mama ei au fost transferate de la centrul pentru solicitanți de azil într-o unitate protejată din altă zonă a provinciei Brescia.

Între timp, potrivit publicației Corriere di Brescia, „Prefectura a luat măsuri și efectuează anchete asupra asociației care administrează centrul”, se arată într-un material publicat de RaiNews.

Italia, asaltată de migranți

Reamintim că Italia este una dintre țările europene care se confruntă cu un flux foarte mare de migranți din Africa și Orientul Mijlociu, care ajung pe coastele italiene cu ajutorul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni.

Mulți dintre migranții care se aventurează să traverseze Marea Mediterană, fie pe cont propriu, fie cu ajutorul rețelelor de trafic de migranți, își pierd viața în urma unor naufragii. În plus, afluxul mare de migranți produce mari presiuni asupra autorităților locale din zonele în care acostează.

(Traducerea: Cătălina Păunel, RADOR RADIO ROMÂNIA)

Revista presei