Echipa de floretă cadete a României, spectacol la Samorin. Ilinca, Alexandra, Ioana și Karina au cucerit aurul

Echipa de floretă cadete a României, spectacol la Samorin. Ilinca, Alexandra, Ioana și Karina au cucerit aurul Sursa foto: Facebook

Echipa de floretă cadete a României a reușit să obțină o victorie incontestabilă în etapa din Circuitul European al Cadeţilor, care a fost organizată la Samorin, în Slovacia.

Echipa de floretă cadete a României, spectacol în Slovacia

Echipa României s-a impus categoric în finala Coupe de Samaria. Astfel, aceasta a reușit să învingă în 16-imi formaţia Ucraina 3, cu scorul de 45-21, iar în optimi a dispus cu 42-31 de Polonia 5.

În sferturi,  România a depășit cu 45-27 prima echipă a Cehiei. În semifinale, tricolorele s-au impus cu 41-31 în faţa primei echipe a Ucrainei.

Victorie importantă în Slovacia

„România (Alexandra Adoch, Ioana Barbu, Karina Liță, Ilinca Vereș) a câștigat medalia de aur la Samorin, impunându-se în finala Coupe de Samaria, după o victorie cu 32-31 în fața Poloniei. Cu excepția primului releu, tricolorele s-au aflat la conducere pe tabelă, iar înainte de ultimul meci scorul era 27-26 pentru fetele noastre. Alexandra Adoch a încheiat la egalitate, 5-5, cu poloneza Karolina Makowska, și România s-a impus cu 32-31.

Felicitări fetelor – Alexandra, Ioana, Karina și Ilinca! Felicitări și tehnicienilor care au făcut posibilă această victorie: Ana Pavel (antrenor responsabil lot și antrenor la CS Rapid pentru Ioana Barbu), Iulian Teacă și Teofil Moisuc (antrenori la Clubul ACS Floreta Timișoara - Alexandra Adoch), Marius Gheorghe și Florin Gheorghe (Karina Liță la CSA Steaua București) și Romică Molea (Ilinca Vereș la ACS Aramis București)!”, a anunțat Federația Română de Scrimă.

Echipa de floretă cadete a României, succes în Slovacia

România a câştigat medalia de aur la Coupe de Samaria 2024, etapă din Circuitul European al Cadeţilor, care s-a desfășurat la Samorin.

Băieții de la floretă România și-au susținut și încurajat cu mult aplomb și aplauze colegele. La sfârșit, Imnul României a răsunat în sala din Slovacia, așa cum se întâmplă la orice competiție europeană. Sportivii noștri au fost fericiți și emoționați și ne-au declarat că a fost o seară magică. Bineînțeles, fiecare și-au exprimat mulțumirile antrenorilor lor, fără de care nu ajungeau la performanță.

Revista presei