Creștere ușoară a temperaturilor în Republica Moldova la început de săptămână

Creștere ușoară a temperaturilor în Republica Moldova la început de săptămână Prognoza meteo. Sursa foto: Pixabay

Săptămâna debutează cu o vreme plăcută în Republica Moldova, după cum au anunțat meteorologii. Luni, 14 octombrie, temperaturile vor fi la un nivel obișnuit pentru această perioadă, cu maxime de 13 - 17 grade Celsius și o minimă ce va ajunge doar până la 5 grade. Cerul va fi parțial senin, nu sunt șanse de apariție a ploilor, au transmis specialiștii meteo. Vântul va sufla fără intensitate.

Vreme frumoasă la început de săptămână în Republica Moldova

Se anunță 17 grade Celsius la Cahul și câte 16 grade la Ștefan-Vodă și la Chișinău. La Bălți, maxima va fi de 15 grade, la la Briceni și Rîbnița, mercurul din termometre va urca până la 13 grade.

Mâine, valorile termice vor înregistra un regres, maximele vor varia între 10 și 16 grade Celsius. Sunt anunțate condiții de precipitații în toată țara, mai ales în partea de sud, acolo unde sunt așteptate cantități semnificative.

Prognoza meteo

Soare. Sursa foto: NoName_13/ Pixabay

În România, azi, va fi vreme frumoasă, cer parțial înnorat în unele regiuni. Temperaturile vor fi în scădere în nord, nord-est și în centru. De asemenea, în restul zonelor valorile termice vor fi apropiate de cele înregistrate duminică. Cerul se va prezenta variabil, vor exista înnorări temporare și izolat este posibil să apară ploi slabe în nordul și nord-vestul țării. Vântul va avea o intensitate slabă și moderată. Pe alocuri se anunță ușoare intensificări, ziua, în sud-vestul, centrul și nord-estul teritoriului, precum și în zonele înalte de munte.

Maxime în creștere, azi, în România

Maximele zilei vor oscila între valorile de 11 și 23 de grade Celsius. De asemenea cele minime vor fi cuprinse între valorile de 2 și 10 grade. Se anunță temperaturi mai scăzute în depresiuni, acolo unde se va depune brumă. Dimineața și noaptea, pe arii izolate va fi ceață, după cum au anunțat specialiștii de la ANM.

În Capitală, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi la o valoare ceva mai mare față de ziua precedentă și va ajunge la 22 - 23 de grade Celsius. În timp ce minima, în scădere în comparație cu nopțile trecute, va fi de 5 spre 8 grade.

 

Revista presei