Politician, împuşcat mortal. Era cunoscut pentru petrecerile de lux pe care le organiza. Video

Politician, împuşcat mortal. Era cunoscut pentru petrecerile de lux pe care le organiza. Video Crimă. Sursa foto: Gerd Altmann/ Pixabay

Controversatul politician Baba Siddique, în vârstă de 66 de ani, a fost împușcat mortal în Mumbai, în apropierea biroului fiului său. El era o figură importantă în politica statului Maharashtra, care urmează să aibă alegeri legislative luna viitoare.

Baba Siddique a fost ucis

În februarie, acesta a părăsit Congresul, principalul partid de opoziţie din India, şi s-a alăturat Partidului Congresului Naţional (NCP), un partid regional independent, care face parte din coaliţia de guvernare a BJP, partidul premierului Narendra Modi. Siddique era cunoscut pentru petrecerile de lux pe care le organiza, dar și pentru prietenia lui cu cei mai cunoscuți artiști de la Bollywood.

crimă

Crimă. Sursa foto: Pixabay

Partidele de opoziție critică guvernul

Atacul armat a avut loc în condiţii de securitate ridicată, pentru că în oraş se desfăşoară un important festival hindus. Ajit Pawar, ministrul-şef adjunct îm Maharashtra, care face parte din acelaşi partid ca Siddique, s-a declarat şocat de „atacul laş”.

Partidele de opoziţie au criticat guvernul, afirmând că nu se ocupă cum trebuie de securitatea orașului. Guvernul statului a promis o anchetă amănunţită.

Doi suspecți au fost reținuți

Deşi doi suspecţi au fost reţinuţi.Poliţia caută un al treilea suspect. Încă nu se știe motivul pentru care l-au împușcat pe politician. Auspecţii ar fi declarat că fac parte dintr-o bandă condusă de cunoscutul infractor Lawrence Bishnoi. Acesta este în închisoare pentru implicarea sa în mai multe cazuri de crimă foarte mediatizate, inclusiv uciderea rapperului indian Sidhu Moose Wala în 2022.

Împuşcăturile au avut loc la câteva săptămâni după ce echipa de securitate a lui Siddique fusese consolidată în urma unor ameninţări cu moartea.Cinci echipe se află la locul crimei pentru a investiga asasinarea dlui Siddique. Autoritățile au anunțat că vor face o înmormântare de stat pentru politician. Momentan, nu se știe dacă au mai fost persoane rănite. Famililia lui Sidiqque n-a dat nicio declarație despre moartea acestuia.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei