Vremea se răcește brusc în Republica Moldova. Sunt așteptate ploi în prima zi a weekendului

Vremea se răcește brusc în Republica Moldova. Sunt așteptate ploi în prima zi a weekendului Vremea. Sursa foto: Pixabay

O zi cu vreme morocănoasă, azi, 12 octombrie, în Republica Moldova, temperaturile scad semnificativ față de cele înregistrare în această săptămână, au informat meteorologii. Cerul va fi înnorat pe tot parcursul zilei, în toată țara, cu excepția zonei de sud, acolo unde Soarele își va mai face apariția sporadic.

Vremea devine tot mai rece în Republica Moldova

Maximele vor fi cuprinse între valorile de 13 și 16 grade Celsius, iar la polul opus, minima va fi de 6 grade, cea mai scăzută din ultima perioadă. Sunt așteptate ploi slabe în toată țara. Vor fi 13 grade la Briceni, Bălți și Răbnița, se vor înregistra 15 grade la Chișinău și Ștefan-Vodă și 16 grade Celsius la Cahul.

Mâine, temperaturile nu se vor schimba foarte mult, valorile maxime vor fi de 14 - 16 grade Celsius. În schimb, cerul va fi senin în toate teritoriile Republicii Moldova, nu vor exista șanse de apariția a ploilor.

ploaie, Elena Mateescu

Sursa foto: Freepik

În România, astăzi, temperaturile încep să scadă, se răcește local semnificativ în partea de sud, est şi parţial în centrul ţării. Acolo unde, mai ales în timpul zilei, cerul va prezenta unele înnorări. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între valorile de 13 şi 23 de grade Celsius, iar cele minime în general între 3 şi 10 grade Celsius.

Scad temperaturile și în România

Urmează să se înregistreze precipitații pe arii relativ întinse, în Dobrogea, Muntenia şi estul Olteniei (acolo unde izolat cantităţile de apă vor fi de 10...15 l/mp), dar pe alocuri şi neînsemnat cantitativ în Transilvania şi în Moldova, au mai transmis specialiștii meteo.

Vântul va fi slab şi moderat, vor exista intensificări ziua în regiunile de este şi în cele de sud-vest, cu viteze de 40...45 km/h. De asemenea, în Moldova, estul şi nord-estul Munteniei şi în Dobrogea vor fi rafale în general cu o intensitate de 50...55 km/h.

Și în București, vremea se va răci sâmbătă. Cerul va fi noros în cea mai mare parte a intervalului şi cu mai ales pe parcursul zilei vor fi perioade în care va ploua şi sub formă de aversă. Vântul va blate slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 18 - 19 grade Celsius, iar cea minimă de 9 - 10 grade Celsius, conform ANM.

 

Revista presei