Laszlo Boloni, mesaj prețios pentru Mircea Lucescu, înaintea meciului cu Cipru

Laszlo Boloni, mesaj prețios pentru Mircea Lucescu, înaintea meciului cu Cipru Laszlo Boloni. Sursa foto: Arhiva EvZ

Laszlo Boloni, antrenor liber de contract, a vorbit despre meciul pe care România îl va disputa, sânbătă, cu Cipru. „Tricolorii”, antrenați de Mircea Lucescu, evoluează de la ora 21.45 (în direct la Prima TV), în deplasare, în Liga Națiunilor.

Fostul selecționer l-a sfătuit pe „Il Luce” să se inspire din tactica lui Emeric Ienei, Aceea de-a te concentra mai mult pe calitățile echipei tale decât pe cele ale adversarilor.

„V-am spus, nu cunosc forța actualei generații a Ciprului. Totuși, indiferent cum ar fi și indiferent ce moment dificil am traversa noi, România e superioară valoric. De aceea, cred că ar trebui să adoptăm puțin din tactica lui nea Imi Ienei.

Loți Boloni, sfat pentru Mircea Lucescu, înaintea confruntării Cipru - România din Liga Națiunilor

Pe dânsul nu-l interesa atât de mult ce fac adversarii, ci care-s calitățile noastre și cum să facem ceva deosebit cu acele calități. Nea Imi dădea libertate totală valorii proprii, o cultiva obsesiv”, a afirmat Boloni, pentru iamsport.ro.

Tehncianul, ultima dată la Metz, a marcat de două ori împotriva Ciprului, atunci când îmbrăca tricoul echipei naționale. Unul dintre goluri, vital, în succesul obținut în 1983, pe 12 noiembrie, în preliminariile Campionatului European din Franța - 84.

Mircea Lucescu

Mircea Lucescu. Sursa foto: Facebook/ Echipa națională de fotbal a României

Legat de tactica pe care o propune, Loți a afirmat că ea este valabilă, dar atunci când întâlnești un adversare care îți este inferior calitativ. Cu o echipă mai valoroasă, situația se complică.

Când jucăm cu un adversar mai slab, ar trebui să nu ne intereseze atât de mult cine e fundașul stânga al ciprioților, cu tot respectul pentru cine o fi, ci mai important e cine o să demareze pe partea noastră dreaptă, cine lansează acea extremă, cine e vârful, cine vine din linia a doua...

Repet, lucrul ăsta e valabil atunci când ai un rival evident inferior valoric. Când joci cu un campion mondial ca Maradona ori Mbappe, sigur că trebuie să știi totul despre el”, a mai spus românul pentru sursa citată.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei