Tăriceanu, achitat de judecătorii Savonea, Ispas și Enescu de la ICCJ: Fapta nu există

Tăriceanu, achitat de judecătorii Savonea, Ispas și Enescu de la ICCJ: Fapta nu există Călin Popescu Tăriceanu, achitat. Sursa foto: Facebook

Călin Popescu Tăriceanu a fost acuzat de către procurorii DNA de luare de mită în dosarul Microsoft. ICCJ l-a acjitat pe motiv că fapta nu există. Soluție de achitare a primit și omul de afaceri Petru Berteanu pentru complicitate la luare de mită.

Călin Popescu Tăriceanu, „lucrat” de Delia Maria, procuror DNA

Mai exact, judecătorii Lia Savonea, Adriana Ispas și Dan Andrei Enescu de la Înalta Curte au dispus achitarea fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de DNA de luare de mită în dosarul Microsoft, pe motiv că fapta nu există.

Jurnaliștii de la Luju spun că toată înscenarea judiciară „este opera procuroarei DNA Delia Maria Ciurariu (Mînuță)”. Lumea Justiției a scris încă din anul 2021 că orice om de bună credință putea să vadă ceea ce a fost confirmat de Înalta Curte, și anume: „dosarul Microsoft în care DNA l-a trimis în judecată, în 2021, pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu pentru luare de mită a fost unul strict politic, menit să îl elimine pe fostul lider PNL și ALDE din jocul politic la nivel înalt”, mai arată Luju.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Călin Popescu Tăriceanu. Sursa foto: Facebook

Judecătorii ICCJ: Fapta nu există

Judecătorii ICCJ Lia Savonea, Adriana Ispas și Dan Andrei Enescu au dispus achitarea lui Călin Popescu Tăriceanu pentru acuzația că, în 2008, ar fi primit de la Fujitsu Siemens GMBH Austria 800.000 de dolari, prin intermediul lui Petru Berteanu, pentru a susține adoptarea unor hotărâri de guvern favorabile companiei care livra în România licențele Microsoft folosite în instituții. Soluția de achitare, luată în unanimitate, a fost dispusă în temeiul art. 16 alin. 1 lit. a) din Codul de procedura penală: „fapta nu există”

Tăriceanu a fost apărat de avocatul Flavius Radu din Baroul București. Rechizitoriul a fost întocmit de procuroarea DNA Delia Maria Ciurariu.

Mai jos vă prezentăm minuta ICCJ cu privire la Călin Popescu Tăriceanu

“În baza art. 396 alin. 5 din Codul de procedura penală raportat la art. 16 alin. (1) lit. a) din Codul de procedura penală achita pe inculpatul Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu pentru comiterea infracțiunii de luare de mită prevăzută de art. 289 alin. 1 din Codul penal, rap. la art. 6 și art. 7 alin. 1 lit. a) din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 5 din Codul penal. În baza art. 396 alin. 5 din Codul de procedura penală raportat la art. 16 alin. (1) lit. a) din Codul de procedura penală achita pe inculpatul Petru Berteanu pentru comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită, prev. de art. 48 rap. la art. 289 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 6 și art. 7 lit. a) din Legea nr. 78/2000 și a art. 5 din Codul penal”. Documentul integral îl puteți citi și analiza pe site-ul luju.ro

Revista presei