Rareș Gabriel Bulimej, șeful de la Imigrări arestat pentru luare de mită, a recunoscut faptele

Rareș Gabriel Bulimej, șeful de la Imigrări arestat pentru luare de mită, a recunoscut faptele

Rareș Gabriel Bulimej, șeful Biroului de Imigrări Ialomița, reținut, ulterior arestat preventiv pentru luare de mită, și-a recunoscut faptele. Curtea de Apel București analizează vineri contestația sa la măsura arestării preventive.

Rareș Gabriel Bulimej a recunoscut faptele și le regretă

La termenul de vineri, 11 octombrie, în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel București, Bulimej a dat o declarație completă în care recunoaște faptele și prin avocații săi a anunțat că ar dori să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției. Mai exact, Rareș Gabriel Bulimej a spus că regretă faptele și că dorește înlocuirea măsurii cu arest la domiciliu sau control judiciar.

Rareș Gabriel Bulimej: „Recunosc și regret aceasta fapta care mia prejudiciat prezentul și viitorul din cauza acestei greșeli și nu a prezentat nici o data un pericol social pentru societate. Solicit înlocuirea cu măsură arestului preventiv cu un control mai ușor controlul judiciar sau arestul la domiciliu. Asta este declarația mea pe care o dau în fața instanței”.

Instanța urmează să rămână în pronunțare în dosarul de măsuri preventive a fostului șef de la Biroul de Imigrări Ialomița, iar decizia de vineri va fi una definitivă și va fi cercetat în continuare.

31.000 de euro mită pentru muncitorii asiatici aprobați. Foto IGIRareș Gabriel Bulimej a recunoscut faptele și le regretă. Sursa foto: Inspectoratul General pentru Imigrări.

Fostul șef de la Imigrări a picat pe interceptări

Procurorii DNA dețin probe în susținere acuzațiilor de luare de mită în cazul comisarului șef de la Biroul de Imigrări Ialomița, care a fost reținut săptămâna trecută.

Procurorii dețin o interceptare în care Rareș Gabriel Bulimej pare a fi perfect conștient de gravitatea faptelor, sale, spunând că totuși se fac bani frumoși din corupție dar și că el personal „stă cu morcovul...”, respectiv că este speriat de faptul că ar putea să fie urmărit de către anchetatorii DNA.

Mai exact, înainte de operațiunea de flagrant a procurorilor DNA, polițistul Bogdan Niță, cel care și-a „trădat” superiorul dându-l pe mâna DNA pentru a-și ușura situația, în înregistrări reiese clar cum discuta cu comisarul șef Bulimej despre tranșe de bani și dosare de imigranți. Stenogramele le puteți citi pe site-ul stiripesurse.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei