Nadia Comăneci, mesaj tulburător pentru Victor Rebengiuc la cea de-a 100-a aniversare

Nadia Comăneci, mesaj tulburător pentru Victor Rebengiuc la cea de-a 100-a aniversare Victor Rebengiuc. Sursa foto: facebook / Bulandra

Teatrul Bulandra a sărbătorit, aseară, cea de-a 100 reprezentație a piesei Tatăl, în care rolul principal este jucat de marele Mircea Rebengiuc. La spectacol au participat campionii olimpici Simona Amânar, Marius Urzică și Marian Drăgulescu. De peste Ocean, Nadia Comăneci a fost și ea alături de maestru.

Piesa se joacă de doi ani

Piesa Tatăl a debutat în urmă cu doi ani pe scena teatrului Bulandra, când Mircea Rebengiuc avea 89 de ani. Acum, la vârsta de 91 de ani, marele actor a fost omagiat de cei trei campioni olimpici, transmite Doctorul Zilei.

Prezența lor l-a impresionat pe maestru, care i-a gratulat cu vorbe bine meșteșiugite: "Vă mulțumesc că ați venit la spectacol! Este un spectacol pe care noi îl iubim foarte tare și evident că dumnevoastră, personalități însemnate ale sportului românesc ați fost în sală și m-ați emoționat când am urcat pe scenă. Performanța dumnevoastră este făcută cu sânge de-adevăratelea. Vă mulțumesc pentru tot ce faceți pentru că rezultatul muncii voastre extraordinare și toată țara vă aplaudă pentru că meritați".

Nadia Comăneci

Nadia Comăneci. SUrsa foto: facebook / Nadia Comăneci

Mesajul Nadiei

Din cauza programului încărcat, Nadia Comăneci n-a putut fi prezentă. Marea campioană i-a transmis, însă, un mesaj impresionant actorului: "Bună seara! Sunt onorată să vă adresez câteva cuvinte în această seară care celebrează performanța. Arta teatrală, ca și sportul, presupune muncă și devotament, determinare și dorința de a excela în ceea ce faci".

100 înseamnă de 10 ori perfecțiune

Nadia a făcut și o paralelă între nota 10 pe care a câștigat-o la Montreal și cele 100 de reprezentații ale piesei Tatăl.

"Dacă 10 a rămas simbolul perfecțiunii în gimnastică, 100 înseamnă de 10 ori perfecțiune. Iar astăzi, am înteles că este pusă în scenă reprezentația cu numărul 100 a piesei Tatăl în care maestrul Victor Rebengiuc joacă rolul principal. Cu această ocazie, cu reverență, vreau să adresez câteva cuvinte marelui actor Victor Rebengiuc: Vă apreciez și vă iubesc enorm, maestre! Vă doresc multă sănătate și putere să bucurați de viața și să inspirați alte zeci de generații cu talentul și dăruirea dvs.!", a transmis Nadia.

Zeița de la Montreala nu i-a uitat nici pe olimpicii prezenți la teatrul Bulandra: "Felicit toți sportivii prezenți în sală pentru rezultatele lor competiționale, dar și pentru că în această seară au ales să vadă și să aplaude performanța într-un domeniu la fel de valoros pentru țara noastră: arta teatrului românesc!".

Piesa a primit Premiul Moliere

Piesa Tatăl, regizată de Cristi Juncu, a debutat pe scena Teatrului Bulandra în 2022. Textul a fost scris de Florian Zeller și a fost premiat în 2014 cu Premiul Moliere pentru cea mai bună piesă. Piesa a fost propusă în 2016 pentru Premiile Tony și Olivier și a fost tradusă în limba română de Carmen Iernilă și a fost adaptată pentru scenă de Raluca Aprodu.

Revista presei