Atac din Israel în provincia Homs din Siria

Atac din Israel în provincia Homs din Siria Atac. Sursa foto:Dreamstime

Siria a anunțat că aviația din Israel a efectuat un atac în provincia Homs a țării, vizând orașul industrial Hassia.

Israel cotinuă atacurile asupra Siriei

Agenția media de stat a raportat că bombardamentul israelian de miercuri a ucis un polițist în sudul Siriei, aproape de Înălțimile Golan anexate de Israel, într-un raid pe care armata israeliană a declarat că a ucis un oficial Hezbollah în interiorul Siriei.

Cu o zi înainte, o lovitură de care Israelul a fost făcut responsabil în cartierul Mazzeh din Damasc ar fi ucis șapte civili, după declarașiile autorităților, în timp ce un corespondent de război a spus că lovitura a vizat o clădire folosită de Garda Revoluționară a Iranului și de Hezbollahul libanez.

Atacuri asupra țintelor cheie din Siria

Duminică, ministerul sirian al apărării a declarat că Israel a lansat atacuri aeriene asupra pozițiilor militare din centrul Siriei, raportând „pierderi materiale” dar fără victime.

Mass-media de stat sirian au raportat un atac israelian în provincia centrală Homs la începutul zilei de joi, după ce o lovitură israeliană a lovit sudul țării cu o zi înainte.

Siria.

Atacuri israeliene în jurul capitalei Damasc. Au fost raportate daune materiale. Sursa foto Arhiva EVZ

„Un atac israelian” a vizat o zonă industrială în orașul Hassia, la aproximativ 30 de kilometri sud de orașul Homs, a declarat agenția de știri de stat SANA, adăugând că „informațiile inițiale” indicau că atacul a vizat o „fabrică de mașini”, raportând daune materiale.

Israel atacă Hezbollah și din Siria

Citată de managerul zonei industriale, SANA a raportat că „atacul aerian” a vizat nu doar o fabrică, ci și vehicule „încărcate cu provizii medicale și de ajutoare... ceea ce a dus la un incendiu mare” pe care pompierii încercau să-l stingă.

De la izbucnirea războiului civil din Siria în 2011, Israel a efectuat sute de atacuri în țară, vizând în principal pozițiile regimului Assad și luptătorii susținuți de Iran, inclusiv Hezbollah din Liban.

Autoritățile israeliene rareori comentează atacurile individuale din Siria, dar au declarat în repetate rânduri că nu vor permite arhi-inamicului Iran să își extindă prezența acolo.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei