Scandal în fotbal. O arbitră și un observator, suspendați pe viață, după ce au apărut într-un filmuleț indecent

Scandal în fotbal. O arbitră și un observator, suspendați pe viață, după ce au apărut într-un filmuleț indecent Elif Karaarslan. Sursă foto: Instagram

Elif Karaarslan, o tânără arbitră de 24 de ani, a fost exclusă pe viață din activitatea de arbitraj de către Federația Turcă de Fotbal, în urma apariției sale într-un videoclip cu conținut explicit.

Scandal uriaș în fotbal. O arbitră din Turcia, suspendată pe viață

Elif Karaarslan, fostă jucătoare la Beşiktaş Istanbul, și Orhan Erdemir, un fost arbitru FIFA de 61 de ani, au fost excluși definitiv din activitatea de arbitraj de către Federația Turcă de Fotbal. Decizia a venit după acuzații legate de întreținerea unor relații intime, care au atras atenția forului sportiv.

Federația turcă a luat această măsură drastică după ce ar fi analizat un videoclip cu conținut explicit în care apăreau cei doi. Karaarslan, care a ales drumul arbitrajului după ce a suferit o accidentare ce i-a încheiat cariera de fotbalistă, a fost vizată de această sancțiune severă împreună cu Erdemir, sancțiune ce a stârnit o serie de controverse în lumea sportului turc.

Una dintre părțile implicate denunță nepotismul din Turica

Elif Karaarslan a respins acuzațiile, susținând că nu este ea persoana care apare în materialul video și acuzând oficialii turci de nepotism. Ea a anunțat că va contesta decizia de suspendare pe viață și a subliniat că se va lupta pentru a-și dovedi nevinovăția în acest caz.

„Voi avea un drum lung înainte din punct de vedere legal, dar voi trece peste această încercare în cel mai puternic mod", a spus Karaarslan. „Sper că îmi veţi oferi tot sprijinul şi dragostea voastră în acest proces. ", a adăugat ea.

Orhan Erdemir a explicat că videoclipul a circulat fără permisiunea sa.

„Onoarea mea în familia mea, în cercul meu social şi în comunitatea arbitrilor a fost murdărită. Pe lângă pierderile mele financiare, prejudiciul emoţional pe care l-am suferit este de nedescris", s-a plâns cel care a fost arbitru FIFA între 1999 şi 2002, înainte de a deveni observator pentru arbitri.

Elif Karaarslan

Elif Karaarslan. Sursă foto: Instagram

Acuzații de manipulare în fotbal. Încercări disperate de a-și salva reputația

Elif Karaarslan și Orhan Erdemir resping categoric veridicitatea filmării, susținând că aceasta reprezintă o manipulare realizată în mod intenționat. Karaarslan a afirmat că înregistrarea a fost falsificată folosind tehnologia inteligenței artificiale, încercând astfel să își protejeze imaginea publică. După ce a fost nevoită să renunțe la cariera de fotbalistă din cauza unei accidentări, ea a decis să devină arbitru asistent pentru a rămâne în lumea sportului.

Drama continuă pentru Elif Karaarslan, după ce presa turcă a dezvăluit un detaliu crucial: înregistrarea care i-a distrus cariera ar fi fost distribuită pe un cont fals creat în numele său. Karaarslan a subliniat că singurul său profil autentic pe rețelele sociale este „elifkaraarslan_17”, iar toate celelalte conturi sunt falsuri concepute cu scopul de a-i afecta reputația și imaginea publică.

„Să plâng, să strig şi să fiu tristă nu sunt lucruri pe care le voi face. Nu e stilul meu. Îmi voi apăra cauza până la capăt. Sunt doar unul dintre numeroşii oameni care sunt răniţi, sper să fiu ultima”, a declarat Elif Karaarslan, conform publicației britanice The Sun.

 

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei